31 oktober 2007

Ons 31 okt: Powerwalk med Britney

Jag tog med mig Britney ut i solskenet.

Powerwalk

Lunchtimmen bjöd på en solig powerwalk längs Årstaviken. Jag hade sällskap av sångfågeln Britney vars album Blackout inte är så illa pinkat. Men sedan kom både Eminem och Rihanna och tog över.


När jag promenerar snabbt (än har jag inte rett ut när en snabb promenad kan kallas för powerwalk) märker jag hur höftböjarmuskulaturen får jobba. Det är liksom i det partiet jag skjuter ifrån. Till skillnad från löpning där jag främst jobbar med, och ofta blir trött i, vaderna.

Någon som känner igen sig i detta? Eller någon som tycker något helt annorlunda? Teknikfreak som jag är tycker jag sådant här är roliga diskussionsämnen...

Aj

Sol i all ära. Det var faktiskt lite kallt ute och eftersom jag har en tendens att vara totalpuckad ibland konstaterade jag snabbt att jag hade för lite kläder på mig. Eftersom jag är känslig för blåst mot rygg och axlar känns det som att området kring skulderbladen kan komma att knäcka till och låsa sig när som helst. Därför har jag precis stoppat en vetekudde i micron.


Jag vill inte, inte, inte, inte, inte, inte, inte den ha skulder-nackspärr jag haft förr!! (Det blir så jobbigt att komma ur sängen då)

Summa summarum

50min powerwalk: oppulsnotering på 76% av max. Medelsnittspuls på 64% av max. 416 kcal.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Brittan är grym!

Anonym sa...

Så härligt det ser ut!

Tack för tipsen på ställerna att kika på. Tyvär är väl inte vitguld det vi föredrar men fanns en del annat fint där också.
Puh så svårt det är! Kommer ta ett år minst innan jag bestämmt mig. :-)

Ha en fortsatt fin dag!
Kram!

Masse sa...

Äntligen har jag fått ars*et ut vagnen och satt upp dig på mina länkar på min blogg. Välkommen!

Anonym sa...

jag känner igen det där. Om jag går väldigt långt kan jag känna att jag får ont och blir trött i höfterna! jag är oxå teknik freak, och har kommit på att om man tar lite längre steg och liksom "sätter" sig lite, sänker höft och säte när man går, kan man få lysande kontakt med baksida av låren och rumpan =)

zandra. sa...

Åh, härliga bilder!! Här på västsidan har det varit grått och ruggigt hela dagen lång...

Jag känner absolut mest i höftböjaren! Får rent ont i uppförsbackar ibland och kan vara trött där många dagar efter en jogging/löprunda. Speciellt i början om jag haft några veckors uppehåll... vanligtvis känner jag inget på promenaderna, om jag inte har känningar från tidigare dagars pass. Brukar det vara så att man belastar olika vid promenad och löpning?

Hoppas att ryggen känns bättre och att spinningpassen var tuffa och härliga! hälsn. en halvgrinig zandra vars boxingpartner ställde in i sista sekund