28 oktober 2007

Sön 28 okt: Team Stockholm Marathon

Sådär. Då var min marathonsatsning igång - på riktigt.

Team Stockholm Marathon: lätt distanspass

Löparstjärnorna Alfred (har vunnit maran två gånger) och Rubin (f.d. Nya Zeeländsk landslagslöpare och numera tränare i Hässelby) tog emot oss, runt 300 löpare, på Östermalms IP idag (egentligen ska vi husera på självaste Stadion men där ska det spelas fotoboll i eftermiddag): Team Stockholm Marathons premiärsöndag.


Det var en skön höstdag: solen sken på självaste höstmanér och luften var krispig. Löpartightsen dominerade och bredden på löparlåren varierade men de flesta var förhållandevis långa, slanka och avslöjade att med dem hade det sprunigts många mil. Men det fanns också många som var som jag. Glada motionslöpare som inte riktigt vet vad de ger sig in på.

Såhär på premiärdagen stod det lätt distanspass på schemat. Det blev runt 5.2 kilometer på blandad asfalt och ja, nåt terrängaktigt.

Det kändes som en bra inledning. Trots att farten var tokhög (relativt sett). Trots att vi hade noll uppvärmning. Men - jag kom ur min comfort zone lite och det är precis vad jag behöver.

Jag ser fram emot söndagsträffarna med Team Stockholm Marathon. Självaste Ruben har lovat att maila mig lite supinationshealande övningar och han ska kika på hur jag springer nästa vecka. Alfred berättade också att det kommer finnas både naprapater och andra specialister och att man som löpare får specialpriser på behandlingar. Det kan ju vara lägligt för en sådan ickelöpare som mig!

Det som var mindre bra med upplägget var egentligen det praktiska: ingen uppvärmning, bara farthets. Precis det jag var så arg över efter att jag sprang Tjejmilens löparträffar.

Planering

Resten av dagen ska jag multitaska. Städa och kolla TV - herrarnas andra åk i världscupen och senare längd. Jippie!

Nästa veckas träning är redan planerad (gjordes igår natt). Jag har mitt livs tuffaste träningsvecka framför mig. Mitt sedan tidigare personliga rekord på 510 högintensiva träningsminutrar ska slås med råge. Jag har tänkt att köra två tuffa veckor - och sedan en lugnare. Man ska veta att man lever. Häng med!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ohh det låter grymt roligt! Vilken grej, Vad tuff du är som tar ett sånt steg. Det kommer säkert vara underbart bra träning/utvecklnade och dessutom fatta när du kört hela grejen och lyckats, vilken härlig känsla =) You go girl!

Mjölksyra sa...

Håller med ovanstående kommentar!! Så bra du är!!!!

Anonym sa...

roligt, jag ska läsa och se hru det går för dig. smakade du moussen? den är så god att man inte tror att den är så pass "nyttig"som den är :P

Anonym sa...

Åå vad bra med löparträffar! Verkar grymt kul att springa med likasinnade :).
Du jobbar på superbra!!

Anonym sa...

Visst var det grymt!! Jag anmälde mig också efter jag skrev i din blogg tidigare, o hade så himla kul idag! Körde två varv o det känds superduper! Känns kul att det finns så mycket kunskap om löpning där! Det ena som känns är att mitt pronationsont känns lite, får köra tigerbalsam o stretcha!
Ha det så bra, o tack för du fick mig att anmäla mig!
Veronica

Anonym sa...

Låter kul med träffar! Berätta mer, kommer ni att köra hela vintern utomhus också eller? Hur fort sprangs dagens 5 km på?

Puma sa...

Msfatso:
Ja va fasen. Vad har man att förlora? (Vikt??) :-)

Mjölksyra (& Msfatso):
Tack vad gulliga ni är!

Carolina:
Har inte gjort det än, har inte letat upp vispen... :-)

Sofia:
Ja det var oväntat roligt faktiskt. Löpning brukar ju annars vara en ensamvargsgrej.

Anonym/Veronica:
Oj! Vad kul att du anmälde dig efter att ha läst bloggen!! Vilken grupp sprang du med?? Prata med Rubin om ontet - jag tog ett snack med honom om mitt supinationslöpsteg och han har lovat att hjälpa mig lite.

Mary:
Jajamen. Alla 32 veckor körs utomhus såvitt jag vet. :-) Hur fort man sprang dagens 5km varierar nog på vilken grupp man sprang i. Jag valde att springa i den grupp som siktar på maran på 4tim30min och gjorde dagens 5.3km på 29minuter vilket ger en snittfart på strax under 11km/tim.

Anonym sa...

vad kul det låter med löparträffar! så himla duktig du är, fortsätt i samma anda! ;)

christel sa...

Grymt att du ska vara med! Ska bli kul att följa hur det går med uppladdning och träning. Är själv supersugen på att springa ett marathon (det är något som finns på min att-göra-innan-jag-dör-lista btw) men min träning är inte på långa vägar lika regelbunden som din just nu. Lycka till med uppladdningn och kör hårt!

Anonym sa...

haha, hitta vispen ;)

Anonym sa...

så roligt att läsa om någon som brinner lika mycket för träning som jag, & som tycker om att utmana sig själv :) kör hårt! kram