11 november 2007

En helt vanlig lördag

En lördag bland många andra?

En helt vanlig lördag

00.30: Jag, grabben och katten Chili spelar pingis i föräldrarnas källare. Eller, det är mest jag och grabben som spelar. Katten Chili nöjer sig med att vara bollkalle. Han ligger och trycker på bordet vid nätet och följer varje boll uppmärksamt och verkar inte bry sig att det viner om öronen.

02.00-08.30: Dags för den ack så viktiga sömnen. Nattens timmar når inga toppoäng vad gäller kvantitet.

09.00: Vi vaknar till en vit morgon med minusgrader. Jag tar med mig mamma på en promenad innan frukost. Vi konstaterar att det är halt på vägen och att vi ännu inte lagt om till vinterdäck...

11.00-12.00: Sängen ser varm och skön ut och jag tar igen några av nattens timmar medan grabben huserar i garaget och fixar en eldskrift till det pyroteknikerjobb och bröllopsfyrverkeri vi är på väg till ikväll.

13.00: Jag träffar "Coola Karin" i stan för en fika efter hennes triathlonträning (3 timmars spinning+30 minuters jogg). Vårt mål för dagen är att hitta bra längdskidor som ska ta oss runt Wasaloppsspåret i vinter. Vi hittar det kompletta paketet på Stadium.

16.00: Jag och grabben beger oss ut till Djursholm. 8 timmar med jobb utomhus väntar. Brrr! Grabben kopplar bomber och tårtlådor, ställer upp rack (som bomberna läggs i) och snickrar dem i rätt vinklar. Kopplar ihop allt till ett elsystem så att det hela ska kunna gå iväg med ett enda tryck på en låda när det väl är dags. Själv bär jag mest grejer fram och tillbaka. Jag är inte så bevandrad i pyroteknik. Jag fryser. Men tänker att det är ganska bra. Det bränner ju fler kalorier!

18.30: Jag tar en paus och tinar kropp och tår med en rask promenad. Jag tittar på det ena palatset efter det andra och köper mig en middag i form av två färdigpaketerade knäckemackor från Wasa och två pingvinstänger som snabbt hinner bli stelfrusna och svårätna.

23.00: Allt är riggat och klart. Bröllopsgästerna kommer ut på trappan och brudgummen säger några korta ord om att han är en man av få ord men att han vill visa sina känslor för bruden på hela himlen, eller något sådant. Eldskriften tänds till brudgummens utvalda musik: brudparets initialer i sprakande vitt kring ett hjärta i rött. Gästerna utbryter i kvällens första "åååååh". Sedan följer bomber med hjärtan i rött, tillsammans med guldregn, saturnuseffekter och mycket annat. Allting går bra. Allt går iväg. Gästerna är mer än nöjda och det är vi också. Men medan gästerna fortsätter festen inomhus har jag och grabben en lång dryg timma kvar med att städa upp och packa in allt i bilen.

01.30: Vi hittar tillbaka till stan från Djursholm. Vi är stelfrusna in i benmärgen och varken fullt ös med värme i bilen eller en skållhet dusch hjälper. Vi satsar på duntäcke och många timmars sömn istället och hoppas att vi ska vakna varma och utvilade.

Summa summarum:

70 minuters powerwalk och en massa vardagsmotion i form av tvättäkta kroppsarbete under kvällen. Tre minusgrader förhindrar dock att jag blir svettig av det...

9 kommentarer:

Anonym sa...

vad romantiskt det lät med bröllopet. vinterbröllop är väldigt fitn. har ni snö i sthlm?

Erika sa...

Brr!! Hopaps du sitter inne med en god kopp the eller svettas skönt på ett gym idag då :)
Snö här med, så nu efter prommen ska jag sjunka ner i soffan med gott samvete och läsa kvällsblaskan. ha en skön söndag!

Anonym sa...

Näe men vilken slöarhelg! ;-)
Näe men fullt upp hör jag. Kroppsarbete och vardagsmotion = funktionell träning. Du är råinne! ;-)

Anonym sa...

Hej! Jag bläddrade tillbaka till början av din blogg och såg att du hade som mål att gå ner 20 kg. Hur har det gått med det? Trevlig blogg för övrigt! /Therese

Anonym sa...

Skön lördag du hade! Coolt med fyrverkeri. Ska komma ihåg det till vårt framtida bröllop! :-)

Och tack för peppingen! Jag har börjat fundera på vilka lopp det blir nästa år. En kompis vill ha med mig på sin Marathon-satsning....

Terese sa...

Lite nyfiken ... vad kostar ett sådant fyrverkeri att beställa? Jag menar, det kan ju tänkas att Glenn friar nån gång ;-) och jag vill ju ha ett pampigt bröllop!

Veronica sa...

Härlig helg du verkar ha haft! =)
Kanske en dum fråga men kan man göra bokstäver i "fyrverkeri"? Hur coolt som helst verkar det ha varit iaf!

Veronica sa...

Härlig helg du verkar ha haft! =)
Kanske en dum fråga men kan man göra bokstäver i "fyrverkeri"? Hur coolt som helst verkar det ha varit iaf!

Puma sa...

Carolina:
Vi hade några snökorn på marken i helgen. Men de är borta nu... :-(

Erika:
Låter härligt!

Ofelia:
Haha ja fast jag kände mig inte så trendig då.

Anonym/Therese:
Jäkligt dåligt tyvärr. Har dock varit hos läkaren idag och fått en och annan förklaring och recept på behandling - så jag hoppas på förändring snart.

Elin:
Ja, ringer det bröllopsklockor snart? Klart du ska springa maran!

Terese:
Åh. :-) Bröllopsfyrverkerier kan kosta allt från 1500kr till 150 000 kronor, beroende lite på vad man vill ha. För t.ex. 1500 får man en jäkligt smart fyrverkerilåda som man tänder på själv (man tänder bara på en gång så får man både inledning och final) och för 150 000 får man ett riktigt sjukt bra mysikfyrverkeri där allting skjuts på taktslagen. Skulle jag själv gifta mig skulle jag se till att brudgummen valde ett fyrverkeri för mellan 15-25 000 kronor. Då blir det garanterat bland de bästa fyrverkerier ni sett (Vattenfestivalen borträknat för den som minns det)

Veronica:
Jajamen! Allt går (nästan)! :-)