14 november 2007

Längdskidor för nybörjare

Förra veckan köpte jag två par alpinskidor. Igår kväll blev det ett nytt längdpaket. Det snöar, jag är lycklig - och snuspank.

Längdskidor

Jag är värdelös på att åka längd. Förra året åkte jag kanske fem kilometer. Det är de enda fem kilometrar längd jag åkt i mitt liv. I februari åker jag förhoppningsvis nio mil. 90 kilometer. Hur ska det gå?

Utan längdskidor går det inte alls. Så igår spenderade jag och "Coola Karin" två timmar på Stadium tillsammans med f.d. elitåkaren Janne. Han hittade både skidor, stavar, pjäxor och bindningar åt oss.


Det blir nog riktigt bra det här. Längd är kul. Ja jag tycker faktiskt det. Trots att jag åker som en kratta. Men det ska det bli ändring på. Jag och Coola Karin ska förmodligen på träningsläger. Redan om två veckor om allt vill sig väl. Då ska jag lära mig hur man åker. På riktigt.

Vasaloppet Öppet Spår

Grabben tror inte jag klarar nio mil på skidor inom rimlig tid. Själv har jag ingen aning. Men vadå, man kan väl få testa!

11 kommentarer:

Unknown sa...

Klart som attan du klarar det tjejen!!! :)

Åk lite åt mig också när du ändå håller på, jag har inte åkt skidor på... öhh... lååångt över halva mitt liv. Träskidor hade jag dessutom, det säger ju en del...

Anonym sa...

Jag tror du klarar 9 mil!!! GO GIRL!!!

Jag vill också åka längdskidor! Har funderat på det en hel del, och känner stort sug. Men är det verkligen lönt att köpa skidor när snön ligger max 1-2 veckor här på skånska slätten?

Terese sa...

Klart du klarar det. Du är ju en sådan person som verkar klara det du föresätter dig. Detta har jag fattat trots att jag knappt känner dig ...

Anonym sa...

Jag har åkt miltals med längdskidor när jag var yngre - är uppvuxen i skogen - och det ÄR faktiskt kul! Har också jobbat många år på fjällhotell och jag kan rekommendera Funäsdalen/Bruksvallarna/Ramundberget om du vill ha åkning både utför och på längden. I Bruksvallarna (där jag jobbade mest) har skidlandslaget träningsläger så om du vill hänga med proffsen så åk dit! =)

Anonym sa...

Stort lycka till och jag tror utan tvekan att du klarar av det!

Skulle själv aldrig få för mig att göra detsamma eftersom jag skyr den sporten med brinnande livet, men ditt engagemang är imponerande!

Puma sa...

Mialena:
Ja, 9 mil räcker och blir över till alla som vill ha! :-)

Bille:
Tack. Rullskidor kanske skulle passa?

Terese:
Haha vilka imponerande tankar du har om mig! :-)

Funrun:
Oj, så roligt! Det blir Mora om några veckor och sedan blir det en hel del Åre eftersom vi har en stuga där. Får satsa på de spåren. men skulle vara mysigt med några dagar någon annanstans och då ska jag minnas dina tips!!!

Fredrik:
Tack. Jag kan åka för dig med så slipper du!! ;-)

Anonym sa...

Åå det låter superkul med vinterplanerna! Klart att du fixar en vasa!

Har du någon aning ifall det finns någon klubb eller organisation i Sthlm som har öppna träningar, kurser eller dylikt för motionärer som vill lära sig mer teknik när det gäller längdskidåkning?
Har letat runt på nätet men ej hittat. Ska nog ta och ringa någon klubb och höra ifall det existerar...

Anonym sa...

Bra köp, då ser jag fram emot tips om roliga skidspår runt stan. Tänkte också köpa mig ett par skidor så småningom och börja träna upp mig för att kunna klara ett vasalopp nångång, även om det inte lär bli nästa år. Årstafältet tror jag är mitt närmaste men det verkar lite för platt och tråkigt.

Anonym sa...

Åh, vad glad jag blir! Då åker jag till NZ istället så slipper ju du det. ;)

Slow-Eva sa...

Lycka till!

Jag är grymt dålig på att åka längdskidor. Jag har ingen teknik alls så det är verkligen jättejobbigt! Det skulle vara bra med lite teknikträning men jag känner nog ingen som är riktigt bra heller... tyvärr.

Anonym sa...

Jag åkte Tjejvasan, 3 mil, utan träning (typ 3x5 km sammanlagt) och det gick, men det var lite jobbigt. Om du tränar på bra kommer du absolut att klara 9 mil. Du har ju kondition och vilja. Och med ett träningsläger får du tekniken också!