06 februari 2008

Mycket snack och lite verkstad

Nu sjunger mitt tålamod på sista versen.

Frisk!

Jag är en actionbrud. Tycker inte om när det snackas en massa. Talk the talk and walk the walk, säger jag. Ändå har jag inte gjort annat än snackat den senaste veckan. Jag har inte gjort ett skit. Bara suttit i min TV-soffa och degat ihop.

Jaja, jag har väl varit sjuk också. Men jag tror att bacilluskerna är bortjagade nu. Puts, väck, borta! Imorgon är det jag som fyller träningsväskan med kläder.

Det kommer vara svårt att inte rivstarta. Att inte bränna däck på asfalten. Att inte känna den fräna gummidoften. För puman i mig ligger beredd. Svansen rör sig sådär omisskännligt som på en katt som är ute på jakt. En katt som har hittat bytet och ligger alldeles stilla och bara väntar och väntar. På det rätta tillfället.

Det rätta tillfället är imorgon.

På jakt på morgondagen

Jag har skrivit en del om mental uppladdning förut. Det är exakt vad som pågår just nu. Inne i huvudet. Inne i kroppen. Till och med tårna är laddade med förväntan.

Jag laddar inför träningspass som faller i lådan märkt med "lagom". Jag är inte i toppform just nu. Jag kommer inte att flyga fram. Jag vill bara känna musklerna jobba lite. Känna lungorna expandera. Känna hjärtat pumpa. Känna att jag lever.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Your force is stong, young skywalker!

Det är skitjobbigt att inte träna. Jag är i samma sits själv och löpardjävulen sliter i mig innifrån. Snart muterar jag till en svart alv och ger mig ut på en absurd, vansinnes löpning i skogen.

Eller så väntar jag till på fredag.

Puma sa...

haha ja, allt det man gjorde förut när allt var skit och piss (dvs träna) kan man inte göra nu - trots att man behöver det som mest. men imorgon så... ;-)

Em Löfgren sa...

vilken underbar fantatiskt bild! vilket klös! you go girl!!!!!!!

Susanna sa...

Vad skönt för dig att få träna igen! Förstår inte riktigt hur du överlevt så länge, tur att man inte varit inärheten av dig ;) Jag ska också träna ordentligt för första gången sen förkylningen imorgon, ska bli så kul!

Anonym sa...

La till dig på funbeat! Kör hårt tjejen, du är snart i toppform igen!

Löpning & Livet sa...

Haha vilket kul och inspirerande inlägg! :)

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Bruden! Var? Vad? När?

Puma sa...

Emliscious:
Ja det lurar bakom mitt alltför vänliga skal. ;-)

Susanna:
Nä jag fattar det inte heller. Men nu jäklar kör vi!

Anna:
Kul med lite mer inspiration där!

Andreá:
:-)

Nilla:
Vet inte vad än. Tror jag kan boka klasser from midnatt. Måste hålla mig vaken tills dess och kolla!!! Jag sms:ar dig!

Anonym sa...

rrrrRRRROOOWWWLLLLL!! :D

Anonym sa...

vilken fin bild:-)
förstår till fullo vad du menar - själv har jag fått ngt son gör så ont i framsidan av låret pga för mycket löpning inför marathon så nu sitter jag här o kan verkligen inte springa..körde armcykel i gymmet idag. Enda positiva r at jag kommer få grymm axlar om jag inte lir bra i benet snart, men det är så frustrerande!
Lycka till imorgon!

Anonym sa...

Vilket skönt inlägg!!!!

Terese sa...

Åhhh! Då kanske du hamnar på cykeln berdvid mig på Glenna pass idag??? (men endast om alla bacillusker är borta... annars får du sitta i andra änden av lokalen)

Felicitas sa...

Jag fick också iväg mitt lata arsle till gymmet i morse! :D Efter två veckors slöande kändes det SÅ SKÖNT!!!