08 februari 2008

Våg med fettmätare?

Intressant fråga, intressant svar - från IForm.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ja sånna vågar är mest blahaj. Din fettprocent påverkas där av hur mycket du druckit och ätit, om du har fuktiga fötter, om du har mens eller inte.... ja allt möjligt. Bästa tillförlitlighet har bodpod eller att mäta hur mycket vatten man tränger undan. Kaliper kan också funka hyfsat, om det är någon duktig/rutinerad som utför.

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Jag har faktiskt en sån där Hi-Teck våg! Å nä, den funkar inte alls. MEN jag har den för att se förändringarna och inte stirra mig blind på procenttalen! Då funkar den LITE men inte alls som en Bodpod eller så! Kasta pengar i sjän, jajjemensan!

Em Löfgren sa...

surt men sant! hade ju vart fantastiskt om de funkat.. men icke! såg nåt test där de komit fram till att telefonkataloger innehöll 7% fett eller liknande.... hmmm

Anonym sa...

Håller med. Har en EKS 9800 som är jättebra att mäta vikten men enligt den har jag ca 5% (!) varje gång jag väger mig.

Sporty Spice sa...

Precis som jag ALLTID sagt. En sådan där fettmätningsväg hitta till och med fett i en telefonkatalog precis som Emelie säger. Jag har testat. =)

Inte heller de där manickerna som man håller i händerna och framför kroppen funkar. Enligt den har jag 11% vilket inte stämmer.

BodPod eller kaliper är det som gäller.

Anonym sa...

Att telefonkatalogen hade 7% fett (vilket är roligt btw!) beror på att vågen skickar en elektrisk impuls genom kroppen (eller föremålet i detta fall) och mäter motståndet. Det är olika motstånd genom fett och muskler. Hur mycket vätska man har i kroppen påverkar också.

De elektriska impulserna är inte tillräckligt starka för att kunna skickas igenom hela kroppen så antingen mäter dessa enbart benen, eller enbart överkroppen om det är en sådan man håller i.

Anonym sa...

Förresten skulle jag bli stans gladaste om jag fick testa en bodpod! :D

Anonym sa...

Sverker från Plus testade sådana vågar för ett par veckor sedan - med samma dåliga resultat...

Anonym sa...

Fast om papper leder ström eller inte kan man ju fråga sig. Möjligtvis om telefonkatalogen var lite blöt ;)

Anonym sa...

Skulle man lita på en sådan våg skulle jag inte vara mycket mer än en hög med ben. Så jag undrar just vad det där mjuka precis ovanför höfterna är? ;-)