20 februari 2008

Ons 20 feb: (Ingen) kort liten jogg

Jag känner mig som en liten barnunge som blir hittad med handen i kakburken.

(Ingen) jogg

Jag har inte joggat...uhm... eller, alltså... jag var bara ute lite, lite. Man måste ju andas lite luft liksom. Att sitta still är ju inte bra. Så, ja...uhm... tänkte att jag skulle gå en sväng. Och när jag var ute och gick kunde jag ju testa att lunka lite. Sakta alltså. Och det gick ju bra. Jag skulle ju varva det med lite gång, tänkte jag. Men så sprang klockan iväg och... ja alltså, jag ville ju vara hemma till Room Service med Sanna Kallur så då var det bara att fortsätta springa. Och det gick ju bra.

Jag kommer att kunna gå imorgon också. Knäet kändes helt okej. Visst, det är inget jag springer intervaller på just nu. Men makliga joggar funkar. Och det räckte för att ge mig en adrenalinkick som heter duga.

Planen var att göra det lätt och skonsamt för mig. Springa på plan mark. Planen funkade hela vägen. Till slutet, det vill säga. Innan ytterdörren väntade två kilometers lagom uppförsbacke. Det var underbart. Det finns backar som suger musten ur en. Och så finns det backar som funkar som en katapult, som slungar en uppåt. Den avslutande backen ikväll slungade mig hemåt. Enkelt, lätt, skönt. Mitt i uppförslutet, i dis och kvällsmörker, tänkte jag att fy fan vad jäkla skönt det här är. Det spelar ingen roll om det går fort eller långsamt, om jag är bäst eller sämst - jag är bara så otroligt glad över att jag kan röra på mig precis som jag vill. Gå, springa, eller bara vifta på tårna. Vad skönt det är!

En riktig blogg!

Jag har spanat in de riktiga bloggarna. Sett hur de gör. Och konstaterat att min blogg är ingen riktig blogg. Jag dokumenterar aldrig vad jag har på mig. Skriver aldrig var kläderna kommer från. Viker inte upp benet och håller i skoklacken sådär nonchalant så att man får med varenda grej man har på sig. Men vet ni vad, nu ska min blogg bli riktig (eller nästan riktig, jag har ingen klack att hålla i!) Kolla här bara:

Lager 1:
Syrénlila funktionst-shirt, Houdini

Svarta byxor, Röhnisch

Lager 2:
Svart funktionsöverdragströja, Nike

Fortfarande samma Röhnischbyxor...

Marinblå mössa, Grabbens (han vet inte att jag lånade den så shhh!)

Pulsklocka, Polar
Inga vantar - skulle behövts

14 kommentarer:

Anonym sa...

roligt när det spritter i benen! =)
och roligt med 'modebliggar'bilder på dig! Kanske något att göra till en trend - svettiga tröjor,smutsiga byxor osv... =)

Karin sa...

Vad snygga bilder du har på dig! Ger löparglädje =)
Fast jag tror att du springer lika bra (eller bättre!)som alla "riktiga" bloggare; för oavsett hur proffsiga kläder man har så är det ju talangen som räknas :-)

Katarina M-I sa...

Rolig vinkling! Min blogg är inte heller någon riktig blogg, kanske får börja med "dagens outfit". Eller inte, hur kul är det att se samma underställströja för 15:e gången. Men jag har en löpmössa, den ska jag fota.
Hälsningar från en Löparmorsa

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

hahaha! Ja NU e det en riktig blogg *asg*
Duktiga du som springer så bra *trallar lite inför lördagen*

Puma sa...

funrun:
haha ja... men då ska det vara riktigt skitigt och smutsigt. :-)

karin:
haha fast hade jag haft löpartights på mig hade jag kanske kapat några hundradelar på min kvällslunk. :-)

cykelmygga:
ja det tycker jag! fast hos dig är det emil som står för den biten... :-)

nilla:
jajamen, nu är jag en av de stora bloggarna. :-)
måste ju *host host* öva lite inför söndag...

Karin sa...

hehe ja nu har du en riktig blogg! Det var kul med bilder! Men ja tycker inte outfitsen är det viktigaste heller, det hör väl mer till modebloggar. Kul att du kunde springa obehindrat idag! :D
Vad händer på söndag? *nyfiken*

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Hallå ja just det, vad händer på söndag? *s*

Dunceor sa...

Men herregud! Du missa ju det viktigaste, vilka skor har du!? Och har du flera par? =)

Mela sa...

Haha, du är ju hopplös... :) Eller, det kanske bara jag som är avis för att mitt knä är helt svullet. Usch. Jag tog till och med bussen till jobbet idag istället för att cykla!

Susanna sa...

Haha, ja du är rolig du =)

Em Löfgren sa...

snygga bilder! grattis till att du nu har en riktg blogg! =) hahha

Anonym sa...

Du kanske är en riktig "bloggare" (i alla fall lägger du ner mycket tid på bloggen) men riktig löpare kan jag ju inte kalla dig när du glömmer att berätta om skorna. Skorna är det viktigaste, allt annat är extra (även om jag också gillar att ha rätt prylar som extra)!

Jag springer i Asics, nästan helt från topp till tå :-)

Puma sa...

Nike:
Vad bra, då kan jag lägga ner klädfotona då. Skönt! :-)

Dunceor & Grabben:
Ja men... jag hade ju inte skorna på mig på fotot. Igår sprang jag i mina Brooks. På hallgolvet står också ett par Asics Nimbus. Nimbusen är sjukt sköna, men jag springer ner dem för lätt. Brooksen satte jag inte mycket hopp till - men fy fasen vad de funkat bra. Inte ont någonstans! Men... Brooks känns inte så hippt. Dags för nya dojjor är det i alla fall. Det är svårköpt eftersom så många är för pronerare. I Asicssortimentet är det nimbusen eller kinseien (sååå tunga, klumpiga och hårda). Kanske cumulusen iof? Får kanske testa Adidas? Men jag tycker inte om adidasränderna... sen kan väl produkterna vara hur bra som helst egentligen. Det finns ju fler märken iof, Mizuno, NB, Nike (nej tack) m.fl. Ska nog gå till Löplabbet en sväng!

Mela:
Jag vet. Har du ont i knät? Var det inte axelpartiet du körde rehab på?

Susanna:
Såklart.

Emliscious:
Tack, känns riktigt skönt. Haha

Unknown sa...

Hm, min kommentar från igår försvann, och sen lyckades jag inte skriva en ny... Jag ville iallafall säga att jag gillade din lila tröja, och bilder är skoj! :)

Vadå "riktig" blogg förresten, det har ju figurerat en massa bilder på dina kläder! Kanske inte med beskrivning och allt, men ändå!