27 april 2008

Träning i Halmstad

När jag säger att jag bestämde mig för att flytta till Halmstad efter att ha joggat längs med havet, skrattar folk.

Halmstadsflytt!

Grabben snackar alltid om att Halmstad är den mest underbara platsen i världen. Han är inte ensam om att tycka så. Många Halmstadsbor verkar vara patriotiska. Och många före detta Halmstadsbor verkar vilja återvända till deras egna paradis.

Själv hade jag aldrig varit i Halmstad tills för något år sedan. Och jag har aldrig haft några tankar på att flytta till en småstad. Men - Halmstad erbjuder underbart vackra joggingförutsättningar och det var det som fick mig att vilja flytta dit. Konstigt tycker en del, alldeles logiskt tycker jag.

För mig är min mentala hälsa viktigt. Jag lever för att göra det jag vill, inte det jag borde så för min del är det inte orimligt att vilja flytta till ett ställe för att det finns schyssta joggingstigar där. Dessutom finns det många gym i Halmstad, varav SATS däremot inte är det roligaste. Men det ligger bara några minuters promenadavstånd från framtida lägenheten så jag ska inte klaga. Att stressen bara rinner av så fort jag åker nedåt gör bara saken bättre och mitt beslut att kännas mer rätt. Stockholm kommer alltid att finnas kvar, och förmodligen min lägenhet här uppe också - så jag kommer att få det bästa av båda världar: träning i Halmstad OCH träning i Stockholm!

PS. Inflyttningsdagen är fastlagd till 30 oktober - det är en bit kvar alltså... DS.

Här ska vi (snart) bo! Hoppas på mindre betongkänsla då...

Room with a view.
Ena balkongen har söderläge och utsikt mot Nissan. Andra balkongen har förvisso norrläge, men också utsikt mot Nissan. Men har man bott 2 pers på 23 kvm förtjänar man två balkonger med total yta som hela gamla lägenheten...

8 kommentarer:

Anonym sa...

mnja, jag vet inte om halmstad är den underbaraste plats på jorden, troligtvis inte, men bra är det!

och precis, varför begränsa sig, det är väl perfekt och kunna pendla mellan halmstad, stockholm och åre, när man inte är utomlands då förstås!

Anonym sa...

Utsikt mot vatten, det är mysigt. Där kan du sitta och slappa och titta på båtar när du varit ute och sprungit! :-)

Dunceor sa...

Så liten småstad är ju faktiskt inte Halmstad, det är ju ändå Sverige 20:de största stad. Halmstad är ok men närhet till massa vacker natur.

Karin sa...

Det kommer bli superfint när lghten är klar tror jag! Jag kommer gärna ner och hälsar på sen och springer på joggingstigarna där vid havet =)

Anonym sa...

Älskar Halmstad jag med, brukar bo där neråt på sommrarna. Sen att det finns härliga badstränder utöver fin natur lockar oxå. Ha en bra dag!

Anonym sa...

Halmstad är en kanonfin stad, speciellt sommartid! (Att de dessutom har Das fotbollslag gör inte saken sämre!)
Säg bara till om ni vill hyra ut lägenheten här i stan i andra hand ;)

Puma sa...

grabben:
oj då, sådär brukar det inte låta!

elin:
bra idé!

dunceor:
sorry, men jag tycker stockholm är litet... om då halmstad endast är nr 20 på listan är det ännu mindre... dock är stan bättre än "ok"! :-)

nike:
ja klart du ska komma ner. cykla ner kanske???

carro:
ja stränderna är en bra bonus!!!!

ruth:
är du spekulant?

Anonym sa...

Jag kan förstå att man flyttar till Halmstad pga bra joggingförutsättningar! Hade själv aldrig kunna tänka mig flytta från Stockholm, men i och med löpningen så är det plötsligt helt andra kriterier som gäller...

Förresten kommer jag vara i Tylösand över midsommar, så finns du i trakterna och är sugen på långpass så måste du hojta! Min karl skall gå workshops och jag skall leka privat träningsläger på Hotell Tylösand :-D