28 maj 2008

Att inte äta kolhydrater

Förlåt. Men jag måste bara få fnissa lite när jag läser några (mest här och lite här) inför-maran-bloggar som just överlevt lite kolhydrattömning. Jag får intrycket att en dag med mat utan direkta kolhydrater är det värsta man kan vara med om. Jag får intrycket av att de genomgår nära-döden-upplevelser. Men det är kanske som med killar och förkylningar?

PS. Mat med så lite kolhydrater som möjligt är inte lika med lite mat. DS.

4 kommentarer:

MarathonMia sa...

Låt fnisset övergå till skratt. Det verkar som pasta är själva grundbulten i killars kost. Dessutom går det ju inte att klämma en snabb pizza vid kolhydratsdränering. Sen tog fantasin slut.

Du har rätt - det är nog som karlar och deras förkylnint :-)

Ulrika sa...

Har du helt skippat kolhydraterna nu p.g.a. PCOS:en? Med kolhydrater menar jag eg. spannmål, fröer (som t.ex. quinoa), rotfrukter et.c. Äter du frukt?

Jag har ju provat att dra ner på resp. inte äta den typen av kolhydrater p.g.a. min IBS och mår bättre då. Men jag orkar inte vara helt strikt. Om man t.ex. helt skall utesluta socker så försvinner ju även saker som balsamvinäger, sojasås, chilisås et.c. och då blir det lite trist speciellt med tanke på att jag utesluter även mejeriprodukter och då är det ju lite knepigt att göra såser. Jag dricker även rismjölk för att få mer kalcium och i perioder när jag mår bättre kan det bli lite ris, kakor och godis också, även om jag försöker att inte överdriva.

Om du orkar och har lust får du gärna lägga ut lite bilder på vad du äter. Har för mig att du gjorde det när du började lägga om kosten och det såg vill jag minnas mumsigt ut. :)

Puma sa...

Marathonmia:
Vill inte känna mig så elak...

Ulrika:
Nej jag är inte jättestrikt, MEN jag försöker (ja inte denna vecka då) hålla mig till max 30% kolhydrater per dag. Vad jag försöker vara strikt med är ingen pasta, bröd etc. och jag äter helst "ren" mat (utan såser och grejer) för att veta vad jag äter. Försöker inte äta så jättemycket frukt och men blir en del, och sallad (främst tomater och paprika och champinjoner). Jag har faktiskt tagit en del bilder från "en vanlig" kostdag som jag ska lägga ut tänkte jag... :-)

Anonym sa...

Vad är grejen med killar och förkylning?