26 maj 2008

Träning sista veckan innan maran

Både jag och grabben ska springa på lördag. Våra träningsplaner den sista veckan ser helt olika ut.

Sista måltiden. Nej, veckan!

I helgen sprang jag 1 mil fartlek (och 5km tempojogg). Grabben sprang ett kort långpass på 16 km i snabbare tempo än Varvet förra helgen (och joggade sedan med mig). Till veckan ska jag springa två lätta pass varav ett ultralätt. Grabben å andra sidan skulle gärna vilja springa ett tufft millopp men får nöja sig med långintervaller (tusingar) och något annat snabbt och jobbigt. Två olika upplägg. Och två helt olika sluttider på maran.

Grabben vill springa några pass i strax under 4-minuterstempo för att få maratempot att kännas lätt och långsamt. Jag vill springa så lite som möjligt för att förmå benen att vara pigga och tåliga till maran. Båda sätten är nog rätt. För oss.

Grabben spurtar mot mål på Varvet.
Grabben är den av de två som inte har shorts med slits...
(Slits går inte hem hos mig)

Hans sätt är i alla fall rätt för honom. Efter 10 maror har han nog fattat det. Hur rätt mitt sätt är vet jag inte förrän jag riktigt provat.

7 kommentarer:

grabben sa...

hmmm, det är inte alltid lätt för puman att förstå vad jag menar när jag ska svara på hennes frågor om hur jag ska träna. jag har ju inget träningsprogram och det blir nog snarare det som faller mig in.

nu sista veckan blir det nog 2 eller kanske 3 pass. 1 eller 2 blir intervaller på bandet runt 4 min/km för att det ska kännas okej när jag på lördag ligger en bit över 4 min/km. något tufft millopp blir det däremot inte, så tuff (eller dum) är inte ens jag.

vi ses på startlinjen på lördag. lycka till alla där ute och alla som inte springer måste hejja på oss!

ms sa...

Har precis varit ute 15km, tror det blev sista rundan innan lördag. Ska köra mina två cykelklasser i veckan, men i övrigt blir det nog att vila sig i form. Kanske det blir nåt kort joggingpass på torsdag om ja har för mycket spring i benen.

Caroline sa...

hej.
Du verkar vara bra med det här med träning och kost. jag tänkte bara höra med dig om du vet några bra och enkla tips föra att gå ner i vikt och få lite slankare figur? :)
Lycka till på maran, jag håller tummarna.
mvh Caroline

Anna (orka mera) sa...

Nej usch det är jättesvårt att veta hur man ska lägga upp det så här första gången. Jag springer enligt Szalkai idag men sen vilar jag mig nog iform. Kanske spinnar lite i morgon... Jag känner som du att man vill ha utvilade ben när det smäller!

Andréa sa...

Jag blir mer och mer nervös för varje dag. FAST jag inte ska springa, hahah :D Det ska bli så kul att följa er alla!!

Karin sa...

Det är alltid svårt att veta hur man ska ladda. Jag vet fortfarande inte, trots att jag ger mig i kast med mitt åttonde marathon;) Lita på din instinkt och gå på känn, det är mitt råd. Och lycka till på lördag!!

Helena sa...

Blir spännande att läsa hur det går för er!!! :-)