26 maj 2008

Den optimala marathontröjan

Bra löpskor i all ära, men för min del kräver marathon också en bra tröja!

Min kravlista:

1. Något tjockare funktionsmaterial som skyddar mot vind och som gärna svalkar mot solen.
2. Krage med blixtlås, så att den skyddar min högeraxel mot vind.
3. Fickor!!! Jag vill kunna stoppa både IPod och gels och dextrosol någonstans.
4. Inte vit - smuts (och blödande skavsår) syns för lätt.

Någon som sett en tröja liknande denna någonstans? Jag är beredd att betala! Grabben köpte en supersnygg Asics t-shirt på Runners Store som uppfyllde krav 2. Den är vit med blå inslag. Dock utan fickor.

Jag skulle kunna springa i min vita tunna jacka från Brooks som jag köpte för 2 år sedan och använder flitigt. Den har krage och fickor men kan bli för varm då ärmarna inte riktigt kan vikas upp.

Jag har ett annat problem som jag känner mig ensammast i världen om. Jag blir sjukt snorig när jag är ute och springer. Så jag skulle vilja stoppa en näsduk i en ficka också.

Nu vill jag gå hem från jobbet så att jag kan ladda IPoden med min maraspeciallåtlista!

20 kommentarer:

Anonym sa...

köp ett arm-svettband och torka snoren på! =) Så slipper du leta efter en näsduksficka iaf...
Jag ska på jakt efter ett par kortare byxor med ficka nu.

Anonym sa...

Jag vet jättemånga som har ditt snorproblem...På göteborgsvarvet hade jag behövt ett regnställ för att slippa alla snorbobbor som kom flygande genom luften :) Ett svettband (som funrun skrev) kan nog funka! Det ska jag nog testa själv (för jag snorar också)...

TheLoonyNail sa...

Är också på jakt efter en optimal tröja att springa i på lördag...verkar vara svårt att hitta i Västerås trots att jag inte har lika många krav som du :)

MarathonMia sa...

Det finns tunna löparjackor med avtagbara ärmar. Med bra fickor, inte allt för tjocka.

Såg en på Runners Store för nån vecka sen.

Anonym sa...

Tjenna

Jag brukar köra i cykeltröjor. Tycker att de är riktigt bra, har oftast 2-3 stora fickor bak + dragkedja för nycklar. Bra material som andas, att de oftast är tunna gör också att man känner sig mer lättare och snabbare.

Kolla på cykloteket.se eller på crafts senaste cykeltröjor.

Lycka till på maran!

Felicitas sa...

Hehe.. Jag är den där fräscha tjejen som gör en hockeysnytning och springer glatt vidare, kanske spottar några hundra meter senare... ;)

Unknown sa...

Hockeysnytning, absolut! Fast jag gör det lite fint på kanten, vill inte snora på andra. Svettband har jag köpt, men inte testat. Ännu...

Löpning & Livet sa...

I craft´s senaste kollektion finns en supersnygg svart cykel t-shirt med rosa detaljer. Fickor bak och dragkedja i halsen! Jag vill ha! :)

Anonym sa...

bra att min nyinköpta t-shirt blev godkänd, (jag var rädd att den skulle bli ratad).

synd att våra FyrverkeriDesign tröjor från Craft inte duger/funkar för dig. (den uppfyller nog inget av dina krav). jag ska iaf försöka springa runt med loggan på ryggen :-)

Sofy sa...

...Om grabben vill att andra gör reklam kan jag ju alltid ställa upp... även om jag inte springer maran i år så ska jag ju ut och springa mkt på gator och vägar framöver hade jag tänkt, hi, hi!!!

Hur tänker du med ipoden, tror du den överlever duscharna?!

(folk på jobbet soms ka springa pratar om medelhavsvärme.. jag har för första gången blivit lite halvnöjd med att jag INTE kommer stå på startlinjen på lördag....)

Nej, förlåååååt! nu var jag ju dum på riktigt. Tror det kommer bli alldeles lagom varmt, med svag havsbris och bara folk som ropar "Heja Puma, heja Puma!" hela vägen.

Kram

Susanna sa...

Snorproblemet är nog inte ovanligt. Som tur är springer jag mest ensam i skogen och kan snora bäst jag vill. Kanske inte är helt populärt att snora ut i luften då man har fullt med människor kring sig dock. Men funruns tips om ett svettband att använda i syftet tycker jag låter jättebra. Smidigare än att ta upp och krångla med näsdukar!

Katarina M-I sa...

Det enda som stämmer in på din beskrivning är som redan omnämt en cykeltröja. Ofta är det lite "tätare" i tyget och alltid utrustade med dragkedja och fickor. Jag har många supersnygga som jag springer med ibland på vår och vinter. Perfekt att ha gel och I-pod i bakfickan. Såg att Peak har fina men dyra cykeltröjor i sommarkollektionen.

Å så ett fint svettarmband till snoret:) Finns ju massa bredder och färger att välja på. Dessutom sparar det näsan som kan bli lite narig om torkandet ex utförs med fel material...

Nån ren löpartröja med fickor har jag aldrig sett. Bara en Nike med ipod ficka... Där får man inte plats med mye.

Anonym sa...

sofy: ska se vad jag kan skaka fram :-)

Anonym sa...

Kolla in Gore's kläder, vet att de hade en med ficka både bak och uppe på armen, Med zipkrage Och inte vit ;) Finns på löplabbet. www.gorerunningwear.com Lycka till på lördag, Heja Puma! ;)

Cizzi sa...

ja, det där med snygga och samtidigt funktionella träningskläder är en jäkla gåta ibland. bäst vore om man designade sina egna och fick dem uppsydda ;)

Magda Gad sa...

jag delar ditt snorproblem!!!

för övrigt springer jag gärna i cykeltröja utan ärmar, med fickor på ryggen. mkt praktiskt.

(fast kanske dumt springa så långt i nåt helt nytt, tänk om du får skavsår, fasa!)

för övrigt fräser jag bara ut snoret och torkar sen av med svettband :)

Erika sa...

Tror också på arm-svettband som snor-torkare. Att köra raggarsnyt som jag gör är kanske inte så poppis bland tusentals andra löpare :)

Ang tröjan har jag tyvärr inga bra råd för att jag får skavsår av både linne och funktionströjor.

Puma sa...

1000 tack för jättebra tips! Jag ska kolla Runners Store och jag ska snabbkolla efter cykeltröjor! Och jag ska ha snorband på armen. Ja, svettband alltså. Tyvärr kan jag inte fräsa ut snoret på gatan sådär som riktiga löpare (och skidåkare gör). Har inte övat tillräckligt helt enkelt. :-)

MarathonMia sa...

Jag tycker att det är lite snålt av Szalkai att inte lägga in Hockeysnytning i löpskolningen.

Det tog mig en hel säsong att lära mig göra dem snyggt ;-)

Anonym sa...

oh, går du till cykloteket, leta upp martin och hälsa från ruth (kan inte lova hundra, men nån rabatt borde du få)