26 maj 2008

Min vikt!

Risken när något går bra är att man tänjer på gränserna.

+/- 0

Vikten ligger oförändrad denna vecka. Jag borde bli glad men nja. Jag tycker att jag ätit bra, med helgen som undantag då jag förvisso inte åt dåligt men med noll koll på kolhydrats- och proteinprocent.

Problemet ligger i att när det går bra, börjar jag ta framgångarna för givet. Jag tänker "äh, jag går ju ner så pass bra att jag kan äta den här extra bananen". Tji fick jag. Så går det inte att tänka. Jag har inte ätit många fler kalorier än under minusveckorna, men även en marginell ökning gör skillnad.

Än värre är fördelningen av kolhydrater, protein och fett. Denna vecka har jag haft det rent ut sagt skitsvårt att komma ner i andel kolhydrater trots att jag inte äter bröd eller pasta. Boven ligger nog i sockerkakssmetsfrukosten: bort med bananen, och börja blanda hälften vatten hälften mjölk! Boven ligger i salladen på jobbet: behåll salladsbitarna men öka för guds skull på proteindelen! Boven ligger i mellanmålen: skippa frukterna för 17, börja med proteinpulvermellanmål istället!

Kommande vecka blir heller ingen minusvecka. Idag och imorgon ska jag lägga allt krut på en låg kolhydratprocent. Onsdag, torsdag och fredag kommer jag förmodligen känna mig som en uppblåst ballong eftersom jag nu kommer äta kolhydrater. Det ska vara ren och enkel mat som funkar för magen, tycker grabben. Det är nu han konsumerar snabbmakaroner som mest, och har så gjort i 10 år före varje Stockholmsmara. Jag vet att det kommer vara skitsvårt att äta. Med varje portion pasta kommer en dubbel portion ångest. Det är ju inte äta jag vill. Det är ju att inte äta (så mycket) jag vill.

13 kommentarer:

Cykelmygga sa...

Fniss, men du har ju gjort det extra svår för dig genom att lägga in en mara i det hela:)

Grattis till brillorna förresten, piloterna var grymma. Blev lite sugen!

Anna (orka mera) sa...

Försök att inte tänka på maten som något negativt utan på hur mycket trevligare maran blir med energi i kroppen! Men jag håller med, det är alltid jobbigt att rucka på sina matvanor.

Efter lördag har du ju 51 veckor (till nästa mara...) då du kan äta precis som du vill!

Och snabbmakaroner är ju ganska gott ibland :)

MarathonMia sa...

Åh- det är ju så svårt att koppla bort viktnedgången bara så där. Men den får nog ta en veckas semester eftersom du ska springa marathon. Tänk bara vilken förbränningsmotor du sätter igång nu med ökat matintag och 42km löpning. När du går tillbaka till din strikta kost kommer det att ge dubbel utdelning. Frys denna och nästa vecka i viktnedgången.

Cizzi sa...

så tråkigt när det stannar av. hoppas att du men lite förändringar kommer igång igen =)

Johanna Söderlund sa...

Prova kokt ägg som mellanmål istället, mycket godare och nyttigare än pulverdrycker. Smidigt är det också.

Puma sa...

Tack för kommentarer! Maran kommer visserligen och stör men jag ska försöka skita i det. Och sedan ska jag äta mer ägg, tack för tipset Johanna! (Hur många ägg kan man äta per dag? Brukar äta 2 till frukost tillsammans med keso och bär. Fats nu har jag ju övergått till sockerkakssmet...

Susanne sa...

Sockerkakssmet... Puma! Jag tror knappt mina ögon ;)

Puma sa...

inte riktig smet susanne: frukostshake på proteinpulver, mjölk, banan och havregryn. jag tycker det smakar sockerkakssmet... :-)

Anonym sa...

Något du borde sluta fixera dig vid är din vikt, för vikt är inte bara fetter och sådär... Vikten berättar inte alltid om vilken storlek du har i kläder. Eftersom du tränar så pass mycket som du gör så får du ju automatiskt muskler och muskler väger mer.

Jag tycker inte man har så sund inställning när det bara handlar om vikten.

Puma sa...

Anonym:
Det är en bra tanke - och jag skulle tagit den till mig OM jag varit normalviktig. Och om jag haft en vanlig 38 i kläder. Ja även om jag haft 40 eller 42 i kläder. Men just nu ligger mitt BMI på runt 30 och kläderna inhandlas i storlek 44 och då måste jag gå ner i vikt helt enkelt. Inte sällan tror jag också att jag faktiskt är bland de tyngsta tjejerna som springer marathon. Det skulle inte alls förvåna mig.

Johanna Söderlund sa...

Ägg är inte farligt. Det finns många myter om ägg och kolesterol, men det är inget du behöver oroa dig över. Eftersom kroppen minskar sin egen produktion av kolesterol så spelar det för den sakens skull ingen roll om du äter 0 eller 5 ägg om dagen. Upp till 10 ägg om dagen verkar bara vara nyttigt.

Ebba sa...

Puma, hur mycket av varje ingridiens har du i din sockerkakssmet? =) Vill ju testa någon dag, haha. Måste ju se om det verkligen smakar sockerkakssmet eller ej. ;P

Puma sa...

Johanna:
Bra, då kan jag äta fler! :-)

Ebba:
Jag brukar höfta lite men gissar att det landar på 4dl minimjölk, 1 liten banan, knappt 1dl double pro banana peanut, och knappt 1 dl havregryn. funkar rätt bra att köra double pro double chocolate också. men då blir det mer chokladsmet... mums!