28 maj 2008

Ons 28 maj: 5 km lekande lätta ben?

Hallå känslan. Var är du?

Reimersholme runt

Jag invigde marathontröjan idag på min 5-kilometrare runt Reimersholme. Med vätskebälte runt midjan och vattenflaska på armen sprang jag i 30 minuter och kände på benen. Jag vill också känna den där "benen är så lätta"-känslan som många skriver att de har just ju. Just nu inför maran.

I mina ben känns allt som det brukar.

Under rundan bestämde jag mig för sista gången att skippa midjebältet och satsa alla kort på armflaskorna. Jag har två stycken men ärligt talat, det ser lite fånigt ut att springa med dem på båda armarna. Å andra sidan är det fler än jag som kommer se fåniga ut på maran.

Jag sprang också och funderade på om jag skulle byta skor efter ett varv. Jag får lätt ont i fötterna och vill inte riskera att några knölar på foten värker.

I fickan bak på tröjan lägger jag ett paket Dextrosol (den vanliga hederliga varianten) och upp till 3 gels (Enervit. Gillar dem inte egentligen...) och kanske 1 bar från Enervit (en seg jäkla kaka som tar evigheter att tugga sönder). Det blir en gigantisk picknick. Jag tror jag måste sortera ut lite där...

Det sista orosmolnet är hur jag ska göra med skavsåren jag brukar få av min sport-bh. Känns lite jobbigt att plåstra hela vägen längs alla kanter. Och det här med vaselin - funkar det verkligen?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, jag måste berätta om bland det värsta jag sett när det gäller tejp, sport-behåar och sånt: På en tävling i aerobics delade vi omklädningsrum med några finskor, och de använde duktigt med tejp. Med andra ord: De tejpade HELA brösten, ett stort vitt tejpbandage över hela bröstkorgen. Ajajajaj vad ont det måste gjort att dra bort all den där tejpen sen (tänk bröstvårtorna... fy f-n!).
Anyway: STORT lycka till i helgen. Det kommer att gå kanonbra!

Anonym sa...

Ohh vad roligt att läsa om din uppladdning=) Jag kommer hålla tummarna för dig!

Karin sa...

Min erfarenhet är att vaselin funkar. Riktigt bra dessutom :)

Karin sa...

Jag brukar kleta på ganska mycket, inte drivor, men ett ordentligt lager och göra detta ganska nära inpå starten. Hoppas det funkar för dig med. Lycka till!

MarathonMia sa...

Vaselin funkar superbra, ta en så kletig variant som möjligt och smörj på när du satt på bh'n. Det ska vara på torr hud. Det går att smeta på extra sen innan start för att bättra på lite. Jag kör som vanligt Elisabeth Arden 8hour creme.