12 maj 2008

Things to do in Malmö

Helgen bestod av fest och promenader.

Malmö

Jag var i Malmö i helgen - nästan för första gången i mitt liv. Det är en trevlig stad. Men ingen festarstad. Hur sjutton ska man kunna gå i högklackat i Malmö? Det är fullt med gatsten i city! Överallt ligger de där och lurar och äter klacken av en, ojämna och med springor emellan. Nej tacka vet jag fotriktiga promenadskor och en glass, det är så man upplever Malmö bäst!


Gatstenar till trots så bestod lördagen mest av grabbens bästa väns bröllop. Vigsel i kyrkan med efterföljande bröllopsfest på en restaurang intill. Det blev inte så mycket förbrända kalorier på dansgolvet men däremot ganska mycket promenderande till och från kyrkan några gånger. Och på det några glas vin, medelhavsmat och god pannacotta. Gästerna bestod till 70% av gamla friidrottare och det var ironiskt hur de alla pratade träning - eller snarare hur de numera sysselsatte sig med icke-träning och medan alla frågade grabben hur det gick med löpningen var det ingen som frågade mig... men jag är mycket väl medveten om att jag inte ser ut som en löpare och att folk därför inte skulle komma på tanken att jag skulle (vara dum nog att) springa marathon.


Söndagen bestod av promenerande till Västra Hamnen och flera vändor runt stan. På slutet strejkade fötterna och det var skönt att få sitta ner på tåget hem. Tror aldrig jag druckit så mycket Cola Light som i söndags. Under lunchfikat. Till eftermiddagsfikat. Innan tåget hem och på tåget hem. Sukralosen ligger nog och fräter på min kropp just nu. Åt också underbart god glass på Lilla Glassfabriken: fransk chilichoklad och äpple/kanel.


Malmö får ett bra betyg av mig. Det ska bli kul att flytta närmare alla roliga städer i söder!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Icke då! Sukralos tas icke upp av kroppen, men däremot kanske en o annan frisk blir ledsen.. ;)

Erika sa...

Det lät som en riktigt mysig helg! Vad bra att skorna passar bra också och gav dig en skön runda på Lidingö. Allt är så mycket enklare när man har fått tag på passande och bra grejer...

Karin sa...

Lät som ni hade en skön helg! Vilken superfin bild på er båda!! =)

Anonym sa...

Hej,
dtta kanske är en dum fråga.... men hur orkar/hinner du med allt duschande som det måste bli när man tränar flera gånger om dagen som du gör?

Jag tränar alltid direkt på morgonen så att man kan sätta på sig träningskläderna direkt när man vaknar. Men du kanske har tränat upp sig så att du kan duscha rekordsnabbt?!
Hälsnngar Malin

Leia sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Leia sa...

Åhh, var du i Malmö och ingen date blev det för oss, hihiii.
Meddela nästa gång du kommer så kan jag guida runt dig, :O))
Kan berätta att vad gäller glassfabriken så heter den fortfarande Lejonet & Björnen i folkmun, innan de bytte namn. Jag föredrar det gamla namnet före nya allafall. Vi var där faktiskt med barnen i söndags och de mumsade i sig hallon och ljuschoklad glass i barnbägare.
Kram!

Anonym sa...

Åhhh kära Malmö. Mitt hjärta, finns ingen bättre stad! Och Lejonet & björnen har ju godaste glassen i stan! Va kul, jag vill också dit!! :) Tack vare dig saknar jag Malmö otroligt mycket nu! Flytta aldrig till Sundsvall :P

Anonym sa...

Kul med rapport från trakterna häromkring! Håller med dig fullständigt om gatstenarna, håller på att bli galen! Men glass är gott :)

Löpning & Livet sa...

Vad söta ni är! Och den där glassen låter inte helt fel heller.. :)

Sofy sa...

Verkligen mysigt, och vilka toppenfina bilder!

Förstår att det kan kännas frustrerande ibland med all din träning och sen att inte så många tror att du kör så hårt. Men det kommer ju! Det går ju minus nu och löpningen går plus ( dvs bra!) Nu är det bara att hänga i!

Kram kram

Puma sa...

Dessi:
Ja jag känner av samvetet också. Men jag undrar varför fiskarna (och andra organismer) tar upp det när inte kroppen gör det.

Erika:
Ja, då leker livet! Men ge mig lite skoskav på det och livet suger fett igen...

Nike:
Ja, underbar helg. Hoppas på en till lika bra kommande helg.

Anonym:
Det mesta duschandet går snabbt. Speciellt om jag inte tvättar håret. Om håret ska tvättas tar det evigheter, därför gör jag alltid det på kvällen och låter håret torka under natten. Har aldrig upplevt själva duschandet som ett problem - men däremot att man aldrig orkar bemöda sig med snygga frisyrer eftersom den ändå förstörs lite senare.

Leia:
Nästa gång hojtar jag till. Vi kanske var på glassbaren samtidigt - det var väldigt mycket folk där!

Rosabubbelgummi:
Haha nä jag har inga Sundsvallsplaner, men ni har ju iaf nära till mitt eget paradis Åre!

Anna:
Haha ja glass är mycket gott.

Andréa:
Tack ;)

Sofy:
Ja jag hoppas att musklerna ska synas mer när det andra åker bort... för då har jag möjlighet att göra mig själv rättvisa.

Stina sa...

Lät som en mysig helg!
Jag som bor i Malmö har aldrig käkat på Lilla Glassfabriken ;P

Anonym sa...

Kom på att jag hade skrivit frisk och inte fisk, men du förstod ändå :) Vet iofs inte om fiskarna drabbas, men sjöarna förgiftas ju iallafall.. :(