18 juni 2008

Lean Dessert Proteinpulver

Jag har fått en ny favorit!

Chokladpudding i flytande form

Idag fick jag hem proteinpulvret Lean Dessert i smaken "chocolate pudding". Naturligtvis var jag tvungen att mixa ihop en proteinshake på stående fot. Jag blandade med ett glas lättmjölk och smaken var ljuvlig. Som len chokladdryck. Mer som Pucko än O'Boy. Helt klart en ny proteinfavorit!


Jag måste slå mig själv på fingrarna för att inte genast beställa hem de andra två smakerna choklad-kokos och "banana cream"!

Samtidigt höjer jag ett varningens finger för mig själv. För min PCOS är det långsamt som gäller, både vad gäller kolhydrater och protein, och på innehållsförteckningen läser jag om whey på flera ställen. Inte helt optimalt alltså. Så Susanne, eller någon annan kostexpert, kan man säga att Lean Dessert är av ungefär samma typ som Double Pro proteinpulver?

5 kommentarer:

david santos sa...

Excellent Post.
Congratulations.

Magda Gad sa...

Kul den var god!

Stor variaton av protein i den, både snabbt och långsamt, mjölk och ägg. Det är bra och det är inte i första hand wheyproteinet jag skulle oroa mig för (även om det visst ger visst insulinpåslag).

Den stora varningen är ju maltodextrinet, 7 g av 35 g, det är ju 20 procent toksnabba kolhydrater, inte konstigt den smakar gott! (Att jfr med din sloow fairing som innehåller 4 procent kolisar...)

I mina ögon är inte det här ett proteinpulver utan mer en måltidsersättare/recovery/gainer som jag enbart skulle ta efter träning om jag var du.

Till mellis är det bättre med ett rent kaseinprotein tillsammans med frukt eller annan långsam kolhydrat.

Stina sa...

låter ju skitgott!

Anonym sa...

Magda har redan svarat utförligt på frågan - enbart efter träning *sorry*

Ha en skön midsommar!

Kram,
Susanne

gullfot sa...

Om jag får säga mitt... alltså det här med sötningsmedel. Och då menar jag inte ens att det är sukralos, som till och med kemisterna totaldissar. Utan att många forskningsstudier visat att sötningsmedel visserligen sänker energi(kalori)innehållet, men inte får någon effekt på viktnedgången, om det är vad man är ute efter. Faktum är att det är t.o.m. bättre med "riktigt" socker i produkterna så att kroppen får rätt feedback. Men men, det är priset man får betala för smaksatta produkter förstås.

For what it's worth, det känns lite svårt att prata om de här grejerna eftersom jag har så diametralt olika kosttänk, men nu fick jag hjärtat i halsgropen lite och då hade det inte kännts som om jag vore en sjysst kompis om jag inte skrev något.