20 juni 2008

Platsen gud glömde

Jag har bestämt mig.

Varför finns det inget vettigt alternativ?

I eftermiddags bestämde jag mig för att styra kosan mot Halmstad efter jobbet. Jag hamnade mitt i rusningen och snittade 30 kilometer i timmen från city till Södertälje. När jag åkt runt 30-talet mil kom jag på att jag var hungrig och funderade över mina alternativ: käka på Mc Donken, äta på Max, köpa plastig macka eller sallad på bensinmack eller stanna vid en vägkrog. Inget lockade.

Driving in my car...

Men jag stannade till på Preem med tillhörande vägkrog och motell strax efter Braehus (ja den där ruinen som ändå ser lite snygg ut längs med E4:an precis innan Gränna). Oj vilket ställe. Det var nog något som gud har glömt. Jag hade siktat in mig på en färdigpaketerad sallad eller smörgås men salladerna letade jag förgäves och i mackväg fanns där en dassig sak med gammalt löst gladpack för omkring för 47 spänn. 47 kronor för en trött smörgås! Nej tack. Jag köper lätt lax och jordgubbar för alla mina slantar men inga trötta mackor. Istället blev det en rulle med choklad, en liten godispåse med surt Gott & Blandat och en drickyoghurt till middag - till lägre pris än smörgåsalternativet. Det var en riktigt dålig urbota kass middag men jag vete sjutton om det inte var bättre än mackjäkeln ändå.

Middagsmaten på sätet bredvid mig.
Middagen igår, med lax och keso, var långt mycket bättre...

Det är i stort sett alltid samma sak när jag åker bil - det finns aldrig några bra ställen att äta på. Snabbmaten blir som tegelstenar i magen och de flesta vägkrogar jag varit på har sett sina bättre dagar. Vad gäller matalternativ längs vägen skulle jag vilja se hälsosammare alternativ, något som både lockar magen, midjemåttet och ögonen.

13 kommentarer:

Anonym sa...

men, what about MAX? :) dom har ju GI burgare, bönsallad, vatten, smoothies, delifreshmål me burgare utan bröd me endast sallad.. osv! bättre än mcdonalds & alla bensinmackar iafl ;)

Anonym sa...

Jag håller med dig. Körde ikväll från norrköping till skåne och ack vad svårt det var att hitta något vettigt ställe att äta på. Vann gjorde till slut max. Mat måste man ju ha och det fanns i alla fall några mindre ohälsosamma alternativ. Trevlig midsommar!

Rebecca sa...

Jag håller med dig! Min dröm är att bli produktutvecklare, och då ska jag ta fram vettig mat som man snabbt kan få tag i.

Felicitas sa...

Jag tycker också att det är döden att köra bil långt, just eftersom det inte finns några vettiga alternativ. :P
Men hörredu fröken, Glad midsommar!

Cizzi sa...

Ja, det är rena skräcken där ute. Flottiga burgare hos snabbmatskedjorna och sorgliga smörgåsar på mackarna. Ska man behöva ta med sin egen kylväska för att få nått vettigt i sig??

Hoppas du får en trevlig midsommar!

Anonym sa...

värsta e att ajg hade köot mackan :( Glad midsommar!

Anonym sa...

värsta e att jag hade köot mackan :( Glad midsommar!

gullfot sa...

Det där är mardrömsscenariot, särskilt om man dessutom är matallergiker... Fast egentligen är man lite dum, för med frukt och nötter (som faktiskt finns på de flesta ställena eller är busenkelt att ta med) kommer man ju jättelångt. Men det är ju inte hela världen om kosthållningen pajar någon enstaka gång. Annars är det nog Tupperware som gäller om man vill leva sunt...

M sa...

ja visst är det så att oftast när man åker så blir det mc D som man stannar på så om man vill eller inte för att det inte kommer några bättre alternativ. Det är lika om man har med sig mat som man ska äta efter vägen och letar rastställen så hittar man aldrig något fint och bra, men tidigare när det inte har vart dax att äta då passerar man massa fina ställen att ha pick nick vid =) retsamt. Trevlig midsommar!!

Anonym sa...

hej! jag funderar på att köpa en sådan stepmaskin som du har, så jag undrar vad du tycker om din o var du har köpt den? kram o tack för en bra blogg!

Anonym sa...

Vad har du för bil?

Magda Gad sa...

ja fy. det är som när man flyger. får ta med egen mat om det ska bli nåt vettigt.

Puma sa...

Fius:
Jo jag vet. Men ärligt, bönsallad på Max må vara ett bra försök men det är inget jag går och längtar efter. Och ibland (ganska ofta) vill jag inte ha hamburgermat eller ens sätta min fot där... men du har rätt, Max har bra alternativ och jag gillar deras försök (förutom bönsalladen då)

Emelie:
Mmm... Max är nog roligare än de flesta vägkrogar

Rebecca:
Följ din dröm - ge alla Svenskar påvägarna något vettigt att äta!!

Felicitas:
Ja. Matsäck kanske... glad midsommar på dig med vännen!

Cizzi:
Ja, det är nog enda valet. Glad midsommar tillbaks! :-D

j:
Näringsmässigt hade nog det varit bättre, trots allt

Fredrika:
Ja. Men jag lyckas aldrig bli mätt på nötter (och kaloriinnehållet - iiiiihh!!!) och frukt - tja det finns det ju... har ingen bra ursäkt där. :-)

Magdalena:
Ja det är typiskt! Glad midsommar du med!!

Anonym:
Jag har en från Casall och tycker den är kanon när man inte orkar ta sig ut men ändå vill få upp pulsen hemma. För min del är det samma flåsfaktor som en powerwalk - men något tyngre för benen. Jag köpte min för 300-400kronor på Stadium!

Anonym:
Mini Cooper

Magda:
Ja men inte ens det får man ju...