05 juni 2008

Tor 5 jun: Träningsvärk på 20 minuter

Effektivitet is the shit.

Min lunch

Sprang ner till gymmet klockan 11.36. Bytte om fort som fan, sprang förbi spinningsalen där några få tappra själar satt och svettades och gick in till min egen styrkeavdelning. Idag var den just det - min egen.

I min tidsoptimism brydde jag mig inte om att värma upp (jag fattar ändå inte varför man ska värma upp på cykeln när det är översta överkroppen som ska träna) på något konditionsredskap utan tog en lättare hantel i antikt utförande som man inte kan se vikten på och körde axellyft åt sidan. Min favorit vad gäller axelövningar (de andra avskyr jag). I takt med att jag blev varmare ökade jag vikten, fortfarande utan att kunna avläsa hur mycket jag lyfte, laddade på med superset och körde axelpress över huvudet.

Grunnade lite på själva utförandet av övningen. Det är ju längst upp - när armarna är nästan 90 grader från golvet - som det tar. Varför kör man inte bara här uppe med små rörelser?

Körde sedan några hanteldrag åt sidan i cc men kom på mig själv att ha oerhört svårt för att stabilisera armen så jag grabbade en ny hantel och gjorde samma övning och fick till den bättre.

Sedan var det dags för tyngre hantlar. Fällde upp en bänk så att ryggstödet blev lutande och körde axelpress åtföljt av flyes. Kände redan i femte reptitionen (av 12) på första setet på axelpressen at det sved...

Mycket mer än så behöver jag nog inte göra för att känna av lite träningsvärk imorgon. Jag känner fortfarande av bicepsen från i tisdags. Det finns en slags surhet i vänster arm som jag inte tror är helt bra faktiskt. Det är en sådan där extrem träningsvärk som faktiskt inte är så skön. Sådan träningsvärk jag fick en gång av bröstträningen. Inatt hade jag sovit med vikt arm och det gjorde både ont och tog tid att veckla ut den helt lodrät. Träningsvärken sitter nere i muskelfästet...

Lunchmatsalen bjöd på lax så jag tog några extra minuter och lassade tallriken full med lax och champinjoner och andra grönsaker. Jag vet inte vad som var bäst, träningen eller laxen?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Din träningsvärk kan ju bero på att du sträkt eller skadat dig vilket förmodligen hänger ihop med att du inte värmer upp ordentligt (gäller ju även om du ska köra överkropp). Och ang axelövningen, man ska inte bara stå och fippla i det övre läget (även om det är där det känns mest) utan du vill ju bli stark i hela muskeln.

Magda Gad sa...

Kan iofs funka bra värma upp med låga vikter och högreppare, men funkar ännu bättre om man värmer upp med lite axelrullningar, kanske lite armhävningar, lite dips - ja sånt som får igång axlarna men utan vikter.

Axelpressen - gå aldrig ner helt och gå aldrig upp helt, då tar det hela tiden. Och håll emot sakta sakta på vägen ner för att explodera på vägen upp. Där har du hela övningen.

Träningsvärken låter som lite överansträngt muskelfäste, i så fall inget att oroa sig över. Det läker och blir starkare än det var från början.

Puma sa...

Sporty spice:
I tisdags värmde jag upp.

Magda gad:
Tack för tips på uppvärmning av överkropp. Jag gör som du säger, långsamt ner och explosivt upp (det är väl så man kör på de flesta övningar) men... tycker ändå att svedan kommer just i det övre läger typ när man är 80-90% högst upp...