20 augusti 2008

Dagar av förfall

Sedan Grabben åkte "sydvästerut" har mitt matintag varit förödande.

Uppryckning

Grabben åkte till Västkusten för exakt en vecka sedan för att jobba med fyrverkeriuppdrag och sitt vanliga 9 till 5-jobb. Sedan dess har jag bara ätit Frödinge ostkaka. Till frukost, lunch och middag. Okej, kanske inte alltid - men det känns nästan som så. Nu får jag ta och skärpa till mig.

Från och med imorse är jag tillbaka på det spår jag bör köra mitt tåg på. Till frukost åt jag 1 dl hallon och 2 dl keso 2 perfekt kokta ägg. I frysen ligger singelfördelade före detta storpack av köttfärs, lövbiff och kyckling - perfekt för mig att ta ut, tina upp och steka tillsammans med wokgrönsaker eller servera till en enkel tomat- och fetaostsallad.

Jag ska gå ner i vikt, springa snabbare och köpa snyggare jeans. Så är det bara.

13 kommentarer:

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Då är vi två... men jag ska komma i mina snygga jeans jag *asg*

*Nilla köper biljet till Pumas tåg!*

Sofy sa...

HEPP, HEPP, NU GÅR TÅGET!!! och jag har startat om med grötfrukost igen efter massa mackätande, märker hur hela systemet liksom degar ihop av mackor. Illa. Säg till när du behöver ha en konduktör som kollar biljetten! (eller hjälpa till att ösa i en växel till för tågets fart framåt.) Äsch nu blev det snurrigt...mig kan du inte be om kosthjälp, däremot om draghjälp i spåret kanske! Kram kram
Kram

Anonym sa...

Klart du ska! Kämpa på. Snart har du de snyggaste jeansen i hela stan:) Lycka till!

gullfot sa...

Lustigt det där hur ändringar i vardagsrutinen (typ sambo åker bort) leder till att annat raserar. Typiskt. Men samtidigt är det också ett bra tillfälle att skärpa sig igen! All ny början är bra :-)

Ebba sa...

You go girl! ;) Här blir det också lite si och så med maten för tillfället.. Känns ju inte så snällt att inte äta det som dom vi bor hos bjuder på, haha. :P Längtar tills vi flyttar in till stan och kan laga egen mat =)

Erika sa...

Jag tror det går en sjuka i "sambo-lämnar-hemmet-flickvännen-tappar-matvanor". I alla fall ibland, inte alltid. Skönt att du hoppat av frödingetåget och gett dig på kesobanan istället :)

Konstigt ändå hur människan fungerar, här går jag och drömmer om mail som om några timmar kommer rassla in och berätta för mig hur underbart trevligt, svettigt och upplevelserikt en helg i januari kommer bli :)

Mela sa...

Eller det bästa av två världar? (Taskigt mot dig som inte har någon ugn... Men snart så!!)

Ostkaka av keso
5-6 portioner Ugnstemperatur 175º
ca 1 timme 15 minuter

Ingredienser
½ dl sötmandel
3 ägg
5 msk socker
½ dl vetemjöl
3 dl mjölk
500 g keso

Sätt på ugnen. Hacka mandeln grovt. Vispa ägg och socker. Blanda i mjöl, mjölk, Keso och mandel. Häll smeten i en vid, ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme. Servera ostkakan ljum, helst med färska bär. Och ät en stor sallad innan så räcker det med en liten portion!!!

Anonym sa...

Jag hänger med.....ska också ner i vikt, springa snabbare och köpa snygga jeans! :-)

MarathonMia sa...

Jag hoppar på tåget - vad kostar biljetten?

Anonym sa...

Ohh jag ser fram emto att se dig lyackas. Din blogg är verkligen den perfekta för motivation och nystrat :)

Anonym sa...

Ohh jag ser fram emto att se dig lyackas. Din blogg är verkligen den perfekta för motivation och nystrat :)

Unknown sa...

Åh, Frödinge som är så gott! Tur det inte finns i London :) Kör hårt!

Anonym sa...

jaha, nu kommer sanningen fram! jag trodde det skulle bli lättare för dig att äta bra när inte jag och mina mackor och makaroner kommer i vägen! men okej, du har en vecka på dig, sen kommer jag hem igen och då får vi se om du har varit duktig på tåget! :-)