21 augusti 2008

Växjö Marathon

Att springa eller inte springa, det är inte frågan. Frågan är när det ska springas.

Direktrapport från resonemang i Pumas huvud

Den 18 oktober kan man betala för att springa 42 kilometer i Växjö. Det är Växjö marathon. Jag kan tänka mig att betala för att springa 8 varv på den 5-kilometer som påbjuds loppet. Men jag har noll lust att springa långpass inför loppet. Jag har inte sprungit ett riktigt långpass sedan mitten av maj. Jag vill hellre löpträna med pulstoppar och fartökningar. Jobba på att bli snabbare på 10 km.

Hade det varit något annat marathon den 18 oktober hade jag inte varit så intresserad. Men nu råkar jag tycka om flervarvsbanor (mentalt sett känns det inte så långt) och jag vill springa Växjö bara därför. 8 varv är dessutom en perfekt siffra. Varken för få eller för många varv.

Dock skulle jag kunna hitta vilken annan 5-kilometrare som helst och springa mitt eget marathon när jag vill. Slå ihop det med långpasset liksom. Göra en och samma grej av det. Då slipper jag det långpasstråkeri jag just nu upplever, men uppnår också den härliga självförtroendehöjdaren som kommer på köpet med ett marathon. Att det är totalt oförnuftigt skiter jag i. Det var inte förnuftigt att springa 24 timmar heller. Det är egentligen inte förnuftigt att springa något som helst ultralopp.

Hur ska jag göra? Jag vet! Jag ska testträna långpassmarathon på egen kilometerbana. Jag ska bara hitta en tid som passar. Det är ont om lediga helgdagar fram till Växjöstart. I och för sig skulle en fredagskväll också fungera. Efter mitt 42 kilometers testpass ska jag utvärdera min nya ståndpunkt inför Växjö Marathon.

12 kommentarer:

Sofy sa...

Pucko-Puma! :) Inte behöver du "testspringa" precis lika långt som växjö är heller! Tycker det räcker med tre mil som test, den sista milen kan man ju springa/lufsa i dimmornas töcken när man väl är på rätt bana, på tävlingsdagen. Är lite orolig för alla förslitningar som kommer med att springa sådär långt! Förresten tycker jag att du gott kan fokusera på miltiderna, skapa snabbhet och flyt.Långt kan du ju springa sen... typ! Kram

Sanna sa...

*håller med det som Sofy skrev*

MarathonMia sa...

Nu känns det plötsligt superaktuellt att peta in 3 terrängmilar det snaraste...

Och inte behöver du testspringa - du kan det där! Om det nu inte är så att du plötsligt fått för dig att springa på 3:15, för då kan det vara hög tid att lägga i en växel ;-)

gullfot sa...

Jag håller också med Sofy!

Karin sa...

Ska du hinna testspringa en mara också? Galning =)
Men du, om du tycker långpass låter tråkigt, så tycker jag vi ska planera in några stadorienterarkvällar, funkar ju på en vardag, och springa ihop. Kul va? Karta o allt! Jag har inte sprungit långpass heller på ett tag. (iaf inte träning)

Dunceor sa...

Jag planerar att springa i Växjö, jag tycker även om fler-varvs banor. Då ser man vart man har varit, hur långt det är kvar och man vet var de jobbiga partierna kommer (även om Växjö ska ju inte ha några jobbiga partier).
Jag tycker du ska köra Växjö Marathon!

Anonym sa...

Ramlade av en slump in på din blogg, och hittade mycke rolig läsning:) Ville bara lämna ett avtryck, jag kommer nog fortsätta titta in då och då:)

Nannis sa...

Växjö-banan HAR inga jobbiga partier, trust me - I know. :) Har sprungit runt den där satans sjön hur många gånger som helst, dock inte åtta varv på raken...

Vacker bana är det ialla fall, och den ska ju vara snabb!

askan sa...

Jag vet inte om du sprungit Växjö marathon förut, men annars kan jag varmt rekommendera loppet. Så där lagom stort. Stort nog för att allt ska funka, litet nog för att bli mysigt. Och så en rekordsnabb bana, jag persade med 20 minuter förra året.

Anonym sa...

Jag bor i Växjö och fick på din blogg höra talas om Vö Marathon. Blev supertaggad på att springa det då rúndan är fantastisk och naturen lika så. Dock är det längsta jag sprungit 1.5 mil men jag satsar istället på att springa det nästa år. Ifall inte något magiskt skulle hända och jag helt plötsligt klarar 4 mil utan något problem ;) Du gjorde mig iallafall skittaggad på det! Sprng nästa år så ses vi där ;) Kika kärna in min blogg :) Kram och tack för en motiverande och inspirerande blogg.

Löpning & Livet sa...

Jag får väl sälla mig till skaran som håller med sofy jag med :)

Anonym sa...

jag tyckte nog att Hallsberg var ett riktigt långpass ;)