19 augusti 2008

Tis 19 aug: Body Pump

Jag var inte alls motiverad innan pumpen. Men nöjd att jag genomförde det.

Gymträning

På väg hem från konferensen stannade jag till på SATS Söder. 30 minuter på konditionsmaskinerna genomfördes i snabb takt (bokstavligt talat): 10 min på skatemaskin, 10 min på rotex och 10 min på konditionscykel. Jag trodde att jag skulle dö av tristess - trots friidrott på TV:n framför mig och ganska bra musik i lurarna. Det som fick mig att fortsätta var att jag visste att det jag gjorde där och då faktiskt gör skillnad.

Det jag egentligen var på gymmet för var ett body pumppass. Salen var megastor och överfull och jag såg bara instruktörens huvud lite nu och då. Sådana lägen får mig att undra vad jag sysslar med. Jag hade lika gärna kunnat styrketräna på egen hand. Jag kunde inte låta bli att gäspa under uppvärmningen och trots att upplägget byts ut efter hand känns det som att passet alltid är likadant. Jag vet alltid vad som kommer, det är alltid samma typ av musik och instruktören går alltid igenom den där frivändningsövningen som något nytt. Å andra sidan spelar det då ingen roll att jag inte ser instruktören...

Efter passet blev det kaos när alla i den överfulla salen skulle lämna tillbaka grejerna. De två ställningarna med vikter stod på samma plats och över-effektiv som jag är kan jag inte låta bli att undra hur man tänkt här. Det vore väl bättre att ha viktställningarna på två olika ställen så sprids deltagarna ut mer och behöver inte trängas så förjäkligt.

Ett sista konstaterande från min sida är att jag går på body pump för sällan för att komma ihåg vilka vikter jag kör på. När jag inte kommer ihåg tittat jag på de andra istället. Men det blir ganska fel. Så, note to self: du fixar lätt 5 kg på bröstövningarna och bicepsen och lägg för bövelen på i tricepspressen också!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nej för guds skull välj inte vikter efter andra! Finns alldeles för många i salen som är livrädda för att bygga muskler och därför kör på tok för lätt! Så låt dig inte luras :)

Anna sa...

5 kilo på varje sida, dvs 10 allt som allt? Gosh, jag har lite att jobba på...

Anonym sa...

Nynäs havsbad lät mysigt! Det som är roligt med Bp är att det finns små tillsynes späda tjejer som tar mycket mer vikter än grova grabbar. :-) Själv är jag ganska vek när det kommer till BP. Har dålig uthållighet, det ska jag nog träna mer på i höst.

Om man ska provträna på SATS i sthlm, mest intresserad av fräscht gym, vilket ska man satsa på då?

Magda Gad sa...

Värt att komma ihåg gällande Pump är att det INTE är styrketräning. Högreppare som utförs på detta sätt tränar MUSKELKONDITION, alltså inte maxstyrka eller muskelvolym: musklerna blir UTHÅLLIGA, inte större.

Därav kan en löpare ha lättare för att klara ett Pump-pass än en mer styrketränad person.

Puma sa...

Anna:
Nej jag har lärt mig nu.

Anna:
5 på varje sida. Man klarar mer än man tror.

Ofelia:
Det är supervackert!! (mer svar har du fått hos dig)

Magda Gad:
Jag vet. Men jag tänker att det kan vara bra att blanda.