30 juli 2007

Utanför rinken

Träning är så mycket mer än bara svett och flås.

Shopping

Träning är mer än svett och flås. Det är att ha en deo som faktiskt håller, bra käk så att man orkar och rengöringsprylar som gör vad de ska. Bara för att nämna några saker.

Blic Soleil

Jag är ingen fan av engångrakhyvlar, fast det är ju praktiskt egentligen. Men sådana där som man bara byter rakbladen på är jag inte så bra på heller. Jag tappar bort dem jämt vilket är dumt eftersom de är så dyra. Men efter någon löpartävling fick grabben några prov-ex av Blic Soleil engångsrakhyvlar (fast jag använder dem mer än en gång) och de är superbra!


Proteindrink

Såg på IcaMaxi att min favorit proteinshake såldes för 29kr för två stycken. Inte illa. På SATS kostar de 25kr styck eller något ditåt. Men jag köpte inga... måste spara slantarna till några nya sport-bh, en Ipod med en massa minne och gärna ett par till löparskor.


Schampo och sån't

Det absolut sämsta med träning är att det tar stryk på håret. Antingen måste man tvätta det varenda dag, eller så går man ständigt runt med skitigt hår. För min del känns det som det sistnämnda. Och det är synd, för jag vill ju vara snygg i håret! Jag har blonda slingor i mitt hår vilket gör det extra trassligt (bokstavligt talat alltså) så jag brukar köpa L'oreals hårprodukter och är nöjd. En gång köpte jag Schwarzkorpf och det gör jag inte om (glisserien). Funkar inte alls på mitt hår.


Flytande vetebullar!

Det bästa tipset har jag sparat till sist. Jag är en sucker för chailatte-te och älskar att dricka det ute på café. Men tyvärr sockrar de dem lite för mycket. Därför har jag köpt hem det istället. Har provat att köpa det i lösvikt både på Konsum och NK och det får båda mycket väl godkänt. Tillsammans med mjölk och honung blir det som en flytande vetebulle. Mums!

6 kommentarer:

Sporty Spice sa...

Kul med lite shoppingtips. Tänk dock på att kolla innehållsdeklarationen noga på den där proteindrinken på ICA. "Proteinbars" och färdiga "proteindrinkar" innehåller oftast en del kolhydrater och socker.

Puma sa...

Sporty:

Ja det kan gömma sig mycket i sådant. Men shaken är samma som jag köper på SATS - inte för att det skulle vara någon garanti i sig - men ändå. Det är low-carb på den. Kommer inte ihåg siffrorna i huvudet... men god är den! Bars är livsfarliga då. Och allt som heter något med gainer.

Sporty Spice sa...

Att den säljs på SATS är ingen garanti. Läs innehållsförteckningen. Och ja, bars och gainer är rena rama godiset. Vatten, proteindrink av medtaget Whey Protein och riskakor är min melodi efter styrketräningen.

Anonym sa...

Hittade nyss till din blogg. Trevlig läsning!

Har samma dilemma med håret som du. Vill inte slita på håret genom att tvätta det 5 dar i veckan.
Sen ett par veckor tillbaka heter min lösning torrschampo!

Det är ju inte samma grej som att tvätta håret med vatten och schampo, men håret SER åtminstone fräschare ut.

Har än så länge bara testat torrschampot Kisby från Åhléns, men det finns ju flera andra märken man kan prova.

Puma sa...

J:
Bra tips! Har hört om torrschampo men aldrig provat. Ska masa mig till Åhlens och kolla in schampot du nämnde!! Sprinklar man bara lite i hårbotten och masserar in eller? Låter som en bra quickfix!!

Anonym sa...

Ja testa, jag tycker helt klart att det är en bra räddare i nöden!

I den från Kisby så är det hål så man kan "sprinkla" ut pudret. Men jag brukar hälla i handen och sen försöka trixa in det i underhåret med fingrarna bara.
Man får dock passa sig så man inte får för mycket i överhåret bara - då syns pudret, iaf på mig som är mörkbrun i frisyren.

Bäst tycker jag det funkar då man sätter i det på kvällen, när man sen vaknar så känns håret fräscht (så fräscht det kan bli utan riktig tvätt) och man ser inga rester från pudret. Lycka till!