02 augusti 2007

Tor 2 aug: Äkta svensk sommarjogg

Dagens 10km bjöd på sol och sommaridyll

Älgö

Jag och grabben tog med oss jobbdatorerna och åkte ut till mitt föräldrar-Saltis efter lunch. Det regnade rätt så ordentligt, men framåt eftermiddagen var det som om det inte gjort annat än varit soligt.

Framåt halv sextiden snörde vi på oss skorna för en runda fram och tillbaka till ön Älgö (nej man behöver inte simma över, det finns en bro över ett pyttepyttesund).


Om du tycker om böljande asfalt - spring här. Det var kurvigt och upp och ned och upp igen. Riktigt jobbigt alltså. Men på ett bra sätt. För när man tröttat ut sig efter en backe, så kom där alltid ett nedförslut. Man får se det från den ljusa sidan liksom. Och som grabben alltid säger - ju brantare backe, desto mer måste man jobba med armarna... alltid dessa armar!

Älgö var som en svensk sommaridyll. Palatsliknande villor blandat med enkla sommarhus med den gemensamma nämnaren att de pryddes av intensivt gröna gräsmattor och massor av färgsprakande blommor. Och så en ståtlig flaggstång förstås. Allt som fattades var lite folk och några jordgubbstårtor så hade bilden kunnat bli ett vykort.


Katten Chili ville också med på jogg. Eller i alla fall leka med skosnörena...


Teknikfreak

Jag är inte så nöjd med igår. Planen var att springa en runda på fem kilometer på kvällen också. Istället blev det en sväng ner till Pridefestivalen och en kopp te på ett fik nere i Tanto. Där sysselsatte vi oss med vår favoritaktivitet. Eller, vår och vår. Min. För jag är ju en sådan där teknikfreak. Det spelar ingen roll om det gäller skidåkning, löpning eller fickparkering. Jag vill att det ska vara perfekt. Så, vi satt och kollade löpare och olika löparstilar. Intressant faktiskt! Och man lär sig alltid något som man kan applicera på sig själv. En nördig hobby, jag vet. Men jag kan inte rå för det...

1 kommentar:

Anonym sa...

Gud vad härligt det låter!! :) Blir lite avundsjuk, haha.