22 augusti 2007

Ons 22 aug: Spinning + ben + armar

Sugen på ett riktigt bra spinningpass? Testa Pia!

Pia!

Det blev efter-jobbet-spinning på Hötorget idag. Pernilla var där. Jag var där. Men framförallt - Pia var där. Och det var fruktansvärt underbart!

Pia är cool. Inte purung. Men cool. Och hennes pass? Jobbigt! Precis som Glenn som jag körde för för någon vecka sedan, så är Pia lugn, rak och jäkligt bra. Det är ganska långa block. Men hon håller reda på tiden för oss så vi vet hur vi ska köra. Och på något sätt får hon de där åtta minutrarna ganska tråkig lång raksträcka att kännas bra, roliga och ja - nästan lite spännande. För man sitter där på sadeln och är liksom förväntansfull och exalterad på vad som ska komma, hur pass tufft det ska bli och hur mycket man kan ta ut sig. Och så har hon jäkligt bra musik!

Styrketräning

Jag känner faktiskt av gårdagens ryggträning, och det gör mig lite förvånad. För jag kände ingenting igår. Alls.

Och jag var dum att lägga in triceps idag. Dumt, eftersom när ryggen inte kopplade in sig igår så var det ibland triceps som fick jobba istället. Jaja, man lär så länge man lever.

Körde tre tricepsset (push downs i kabelmaskin) före spinningen och tre efter. Körde tyngre idag än jag gjort förut vilket var roligt, men jag måste ha koll på magstödet. Och andningen!

Körde också tre bicepsset innan spinningen. Där märker jag verkligen hur muskeln tar slut fort. De första setet går bra och jag kör 12 reps. I andra setet sjunker antalet reps jag klarar av och i tredje setet kan jag köra sex eller sju innan det bara inte går mer. Hur ska jag bäst träna då? Byta vikter? Eller bara köra på?

Sedan var det lite benträning. Me like. Körde benpress, vadpress, abductor och adductor. Mellan seten kom en kille fram till mig och sa att jag var en kopia av hans syster. Lite ironiskt då killen hade ett väldigt sydeuropeiskt ursprung och jag har ju inte direkt någon bränna att skryta med.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle byta till tyngre vikter och färre reps ett tag, kanske köra 4x6 eller så. Men nu är ja ju inte styrkeinstruktör så du behöver inte lyssna på mig :)

Puma sa...

MS:
Jo det där med tyngre vikter och färre reps är något jag vill åt. Absolut! Så jag ska nog lägga på mer så att jag bara kan köra få reps även i första setet. Hur tränar du styrketäning? Och vilka muskelgrupper är bra att kombinera under ett och samma pass?

Anonym sa...

Just nu kör jag ett tresplittat program. Dag 1: biceps & rygg, dag 2: triceps, bröst & mage, dag 3: axlar & ben. Försöker förbränna sommarfläsket så jag ligger på kaloriunderskott, kör mer cardio och kommer knappast bygga några jättemuskler utan styrketränar mest för att inte tappa för mycket i styrka under tiden. Så det blir
inte jättetungt nu utan kanske 8-10 repsare.

Hur man ska dela upp kroppen finns ju många teorier om, och det är säkert bra att variera lite då och då. Att köra som jag gör nu är väl ganska vanligt, eftersom du får press-övningar för sig (triceps & bröst) och drag-övningar (biceps & rygg) för sig. Sen passar det även bra om man gillar köra chins och dips.