22 augusti 2007

Tis 21 aug: Intervall

Finns det något bättre än sköna, svettiga intervaller?

SATS Söder

Jag tog med mig huvudvärken och åkte till SATS Söder. Tog med mig bilen också. Hittade en lucka på Götgatan, parkerade och gick in på gymmet. Det fanns bara ett par skor vid skohyllorna. Och så mina såklart. I omklädningsrummet ekade mina fotsteg. Klockan vara bara tre. Det var tyst, tomt och lugnt.


Intervall

Jag vet inte om tyst, tomt och lugnt är så bra egentligen. Det blir liksom för lugnt. Nästan lite oinspirerande. Men jag var peppad och motiverad redan innan jag gick till gymet. Och som pricken över i:et visste jag vad jag skulle köra: intervaller på löpband. Åtta stycken. En minut långa. En minuts vila (för långt enligt tränar'n men vadå, jag måste ju börja någonstans - har ju inte kört riktiga, fokuserade intervaller på löpband på evigheter). Men först fem minuter uppjogg och till sist fem minuter nedjogg.

Intervallerna gick bra. Jag valde ett av de äldre löpbanden för de andra står så nära väggen. Men de nyare har bättre knappar som går "snabbare" att trycka på.

Det svåra med intervaller är att få till det så att det blir perfekt jobbigt. För planerar man att springa åtta ska man köra så hårt att man verkligen inte kan köra en nionde. Och det där med att ta ut mig är jag jäkligt kass på. Visst blev jag trött. Och ja, väldigt trött till och med. Men dödstrött? Nä. "Jag var 85% dödstrött", sa jag till tränar'n när han förhörde mig om hur passet gick.

Tips från coachen

Mitt problem är att jag springer likadant om jag så ska springa fem eller femton kilometer. Tränar'n säger att jag måste vänja mig vid ett annat rörelsemönster för att få mer fart på benen. Intervaller är bra. Men han tipsade mig om att istället för att t.ex. köra 13km/h på plant rullband, köra 1-2% nedförslut(!) och så 14 eller 15km/h istället. Konditionsmässigt är det ganska likartat, men det är lättare att få in rörelsemönstret med högre hastighet som i sin tur behjälps av lite, lite nedförslut.

Styrketräning

Körde lite styrketräning också. Rygg stod på schemat. Körde lite omvända pec decss (eller vad det heter), lite olika former av rodd och ryggresningar. Men jag fick liksom ingen kontakt med muskeln. Det är svårt med ryggstyrka. Har ni några tips?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Imponerande fyrverkerishow din grabb fixade :)

När det gäller ryggen så tycker jag själv att latsdrag är det som "tar" allra bäst.

Puma sa...

ms:
tack tack - jag är så stolt över honom... :-)
bra tips där, ska fokusera på latsdragen nästa pass och se hur de känns!