14 oktober 2007

Cross Skiwear

Killarna som låg bakom Peak Performance har laddat om.

Cross Skiwear

Svenska Peak Performance är världskänt. Nu laddar killarna bakom Åremärket om. De har köpt upp varumärket Cross som representerar en lägre prisklass men som länge varit ett ohippt klädmärke för skidåkare. Med Crossponsrade toppåkare som vår alldeles egna superstjärna Jon Olsson tar Cross många steg uppför trendtrappan.

De senaste åren har Cross fått fäste och öppnat flera flagship stores i Sverige (bl.a. i Åre, Göteborg och Stockholm). Jag har halvgillat det. Färgerna har ofta varit grälla och radikala och loggan stor och blaffig.

Nu har jag ändrat mig. Jag gick förbi Crosskyltfönstret i Göteborg och gillade skarpt det jag såg. Det var fräckt. Det var snyggt. Det var sådär tidlöst modernt som jag vill att mina skidkläder ska vara.


Jag har precis surfat in på Cross hemsida och gillar deras linje Flavor mest. För mig är det här skidkläder som är snygga och lagomt trendiga - utan att jag snabbt skulle tröttna på det.

Cross är, enligt hemsidan, det sportvarumärke som ökar mest just nu. Företaget expanderar och lanserar leisure wearkollektioner och kläder för andra sporter än skidåkning. Som golf till exempel. Dessutom gillar jag deras accessories.

2 kommentarer:

christel sa...

Ja, det stämmer som du skriver. Tror att det vara kring 2004 som Peak killarna tog över, men jag tycker också som du, deras skidkollektion har inte varit super. Konstiga färger och inte känns som någon bra kvalitet. Men årets såg faktiskt supersnygga ut!

Anonym sa...

Golfkläderna från Cross är suveräna! Både snygga o funktionella, ett av mina absoluta favoritmärken.