14 oktober 2007

Lör 13 okt: Jogging i Skatås - igen

I eftermiddag blev det en favorit i repris: Skatås.

8:an

Jag och grabben sprang 8:an i Skatås idag. Det var jäkligt kallt. Men också jäkligt fint med höstsolen som sken mellan träden.


Grabben trodde jag skulle få dåndimpen när 8:an bjöd på raksträcka efter raksträcka där någonstans inne i skogen. I vanliga fall är raksträckor det värsta jag vet, men idag gjorde det inte så mycket. Jag vet varför. Det kändes som om det sluttade lite, lite nedåt. Troligtvis var det inte så egentligen, men bara det att jag trodde att det gick lätt utför gjorde raksträckorna roligare. Tänk vad det mentala kan påverka!

Idag hände dessutom något mycket ovanligt. Jag sprang om två personer. Ja faktiskt! Annars är det alltid jag som blir omsprungen...

Grabben tyckte att vi höll en ganska bra fart. Men kilometerskyltarna satt utspritt lite hipp som happ vilket gjorde att vi ibland fick en kilometertid på sju minuter och ibland på fem minuter. Tyvärr har min fotpod till pulsklockan bestämt sig för att sluta fungera så jag vet inte riktigt hur fort vi sprang. Men medelpulsen låg på 86% av max (om min maxpuls stämmer...) vilket är högt - och nog flåsade jag ganska rejält där ute i Skatåsskogen.

Inga kommentarer: