16 oktober 2007

Tis 16 okt: Träning på löpband

Det blev träning idag. På SATS Hötorget!


Löpbandsfartlek

Att kalla dagens korta (30 min) på löpbandet för intervallträning är nog att överskatta min tempojogg. För mig är intervallträning stentufft, med strikt struktur och upplägg.

Istället platsar dagens rullbandslöpning under kategorin fartlek. Om man nu kan springa sådant på löpband?

Det blev fem rätt så omväxlande kilometrar. Med vanlig jogg, med tempojogg och några inslag av backträning (ställ in bandet på 10% och jogga uppför så går pulsen i taket!). Jag är ganska så nöjd. Tänkte nämligen sluta efter fyra kilometer men bannade mig själv och körde på en kilometer till. Det är jag stolt över!

Imorgon

Imorgon bitti tänkte jag komma upp och morgonträna. En liten powerwalk innan vårt onsdagliga säljmöte på kontoret hade inte varit fel. Det gäller bara att faktiskt komma upp också. Sedan står styrketräning på schemat, och en joggingsväng på kvällen. Det blir många träningstillfällen det. Hoppas jag kan infria åtminstone ett eller två av dem...

3 kommentarer:

Anonym sa...

bra jobbat på löpbandet att ta den sista kilometern oxå! ibland år man skälla på sig själv "nu fan springer du en kilometer till j**** kropp"! hihi!!

Anonym sa...

Ja, vilken skilland det gör att öka löpbandet några %! Avslutar ofta mina konditionspass med gång på löpband i 6-12% lutning. optimalt känns 6-8% efter det får man en konstig vinkel för fötterna tycker jag, men det är roligt att klättra på de högre höjderna också. (jag ska ju någon gång gå uppför Kebne så här gäller det ju att börja tjuvträna ;-)

Puma sa...

Emelie:
Ja det kändes skitbra efteråt.

Ofelia:
Ja visst gör det! Jag måste testa 6-8% nästa gång och se om jag känner någon skillnad i vinkeln... :-)