08 januari 2008

Besatt av träning

Är du besatt av träning, frågar MSN:s hälsohörna E-health. Här finns svar på vad ortorexi är och testet som visar om du är i riskzonen.

8 kommentarer:

Sporty Spice sa...

Jag läste precis den artikeln. Det är en sådan fin balansgång och insikten att man ligger i riskzonen är nog ganska obefintlig hos de flesta drabbade. Man ser sig ju som "hälsosam". Men så fort man mår dåligt eller har ångest över ett missat träningspass eller mat man ätit tror jag att man bör se upp.

Anonym sa...

Några av mina vänner har beskyllt mig för att ha det. Och när jag svarar på frågorna blir det vääldigt många ja-svar. Men nä, allt är under kontroll, eller?

Anonym sa...

Bara 3 Ja-svar, så jag antar att jag är safe.

Anonym sa...

Oj oj.. 5 timmar träning per dag. Hmms.. Jag fick inga Ja-svar.

Anonym sa...

Bara man mår bra av det så! Trivs man med livet och träningen är det nog ingen fara, men som sporty spice skriver - om ångest kommer in i bilden är det no no.

Anonym sa...

Passa inte speciellt bra in på mig i alla fall, enda ja var "höga prestationskrav" men ska man träna så får man ju ha det. Ingen går in med idén "Jag ska kunna springa 1km om två år".

Nu tror jag förvisso att den riktar sig lite mot folk som försöker gå ner i vikt med träning vilket jag inte gör, jag satsar på gå upp, dock i bra kilo. Sen tycker jag inte man ska ta såna artiklar speciellt seriöst, för en person som tränar så framstår vi alla antagligen som träningsnarkomaner.

Anonym sa...

Dessi: 5h per vecka var det väl? Annars skulle man ju inte hinna med mycket annat på dagarna...

Anonym sa...

Jahaaa det var 5 h/vecka. Läste fel :)