10 januari 2008

Tor 10 jan (forts.): Jogging med Szalkai

Fy fasen va bra det gick!

Szalkais åtta kilometrar

Torsdag kväll betyder löpning enligt Szalkai. Fyratimmarsprogrammet säger åtta kilometer lätt distanslöpning. Wohoo, kan man tycka om man inte redan tränat idag. Oj oj då, var min egna tanke efter att ha kört spinning på lunchen.

Jag var inte alltför optimistisk innan jag kom utanför dörren. Dels trodde jag att jag var trött i benen. Dels var det ganska regnigt ute. Vilket i och för sig är mitt favoritlöparväder. Men inte just idag.

Ikväll blev det en ny variant på en gammal vana. Jag sprang min trogna runda åt andra hållet. Det kändes som en helt ny slinga!

I början kändes det dock ganska bakvänt. Jag började med att springa över Liljeholmsbron men hörde en ständig röst som sa att jag sprang åt fel håll och det kändes som att ett gummiband var fäst i ryggen som ville dra mig åt andra hållet för att visa att jag faktiskt sprang fel.

Efter ett tag gick det bra. Jäkligt bra. Jag sprang fort som tusan. Men det blev aldrig jobbigt. Jag upplevde det som ett kontrollerat löppass med sansade steg och bekväm andning.


Pulsklockan noterade högsta puls på 88% av max och ett snitt på 81% - och en snittfart på 5.45 min/km och högsta fart på 5.09 min/km. Det är långsamt. Men jäkligt snabbt för mig som springer som en snigel. Totalt avverkades den 7.53 km långa sträckan på 43.26 minuter. (Jag vet, det fattas 470 meter för att det ska bli riktigt enligt Szalkai).

7 kommentarer:

Anonym sa...

Puma det här är ju lite läskigt. Bloggade just om att min runda gick så bra. Och sist var det ju t tvärtom, precis som för dig. Vädret var också detsamma. Man kan nästan säga att vi var ute och körde samma pass. Det här med cybernetträning är ju intressant ;)

Löparfantasten sa...

Hej för mig gick det inte lika bra trotts att jag var ute i solen på morgonen. Benen kändes tunga efter milen i tisdags och styrketräningen igår. Jag tog mig runt Årsta viken i mkt långsam takt. Men jag genomförde det. Imorgon blir det gym och sen får vi se om jag lyckas med lördagspasset annars spar jag mig till söndagens långpass

Mjölksyra sa...

Vill också!

/Bille

Anonym sa...

Hej tjejen! Grymt jobbat, det är väldens bästa känsla då man får in den rätta farten o allt bara känns så rätt! Jag tränar för 3,30 inför marathon, så känner igen mig:-) Tänkte bara höra vilken pulsklocka du använder? Tror jag ska införskaffa en ny!

Ha en bra helg!
Veronica

Puma sa...

River:
Lustigt. :-) Hoppas du får många bra träningspass framöver, får då lär ju jag också få det!

Löparfanatikern:
Det är tungt att springa efter benträning!!

Mjölsyra:
Men Bille, du får!!

Veronica/Anonym:
Jag använder RS400SD från Polar. Den är bra och funkar men gillar RS800SD:n bättre eftersom den har smidigare, snyggare fotpod men längre livstid...
Lycka till på maran - hör gärna av dig med fler kommentarer och berätta hur träningen går!

Anonym sa...

Kul att läsa lite i din blogg. Du tränar ju massor! Och att kalla sig för snigel är ju inte så snällt för vad ska jag kalla mig då? Rullande fossil.... Tycker du springer snabbt och långt, så bra vill jag också bli:)

Jenny från jogg.se

Puma sa...

Jenny:
Kul att du hittat hit! Det jag menade med att jag springer i snigelfart är att jag sprungit i så många år att jag borde springa snabbare. Så snart springer du om mig ska du se. :-)