08 januari 2008

Så lyckas du med träningen

För min del finns det tre förutsättningar för lyckad träning. Hittills idag har två av dem fallerat.

Sömn, käk och fokus

Mina tre stöttepelare för bra träning stavas sömn, mat (frukost framförallt) och träningsfokus.

I går natt gick jag och lade mig runt 03.00. Det är nästan imorse. Då skrev jag äntligen klar min första betalda tidningsartikel. Såväl Seinfeld som CSI Miami som Law & Order hann både börja och sluta på TV:n. Men gamla klassikern Magnum hann bara börja.

Imorse ringde klockan tidigt. Morgonträningen, med konditionsstationer på gymmet, förflyttades ut i periferin. Både huvud och ögon kändes grumliga och kroppen tafatt klumpig. Tydliga trötthetstecken. Här fanns inte minsta tillstymmelse till träningsfokus. Crosstrainervadå?

Dessutom ekar kylen tom. Fortfarande. Tisdag morgon och det enda som finns är smör, grönmögelost och apelsinmarmelad. Ja, tillsammans med de där flaskorna Dooleys jag tjatat om förut. Utan bra mat blir man ingen framgångsrik hurtbulle...

Vad får man om man blandar smör, grönmögelost, apelsinmarmelad, konserverade morötter, Dooleys, en glasslåda med mormors lingonsylt, thousand islanddressing i lightversion och Nygårds julmust med äcklig nougatsmak? Ja, ingen god frukost i alla fall.

Det blev frukost på Seven Eleven istället. I samband med ett morgonjobbärende bjöd jag mig själv på rågsmörgås med mager ost och en 100% blåbärssmoothie från Brämhults. Gott men dyrt. 60 kronor. Eftersom jag dessutom måste skaffa lunch utifrån trots hemmajobb idag landar dagsnotan på över 100 spänn. Som man bäddar får man ligga.

Tur att Szalkais träningsprogram är gratis. Inte en krona behöver jag betala för den mil jag ska springa ikväll. Inte ett öre behöver jag spara för att orka mig igenom kvällens fem kilometer fartlek som ingår i milrundan. Allt som är gott är gratis heter det och kvällen ser ut att bjuda på en riktig gourmetmiddag!

Innan dess ska jag uppfylla mina tre träningsförutsättningar: någon middagstimme ska sovas och bra mat att fylla kylen med ska inhandlas. Träningsfokusering och uppladdning pågår just nu!

11 kommentarer:

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Vänta nu... hallå hallå! Betald träningsartickel... vad skådar mitt vänstra öga *S* Berätta för en nyfiken Nilla nu *ler*

Å du, jag hade me köpt frukost på 7Eleven *skrattar*

Motionären sa...

Får man fråga hur du hade fått det uppdraget (artikeln), genom bloggen?

Puma sa...

Pernilla:
Nej Nilla, du måste läsa lite noggrannare - inte träningsartikel, bara tidningsartikel. :-) Artikeln har inte ett dugg med träning att göra faktiskt, tråkigt nog.
Vad blev det för frukost?

Motionären:
Nej inte genom bloggen. Jag skriver mycket genom jobbet också även om det ändå är alldeles för lite om du frågar mig. Artikeln var en förläng d jobbgrej som tyvärr inte når någon Sverigepublik men det är i alla fall en text som klassas som artikel och jag är därmed (halv)nöjd. ;-)

Löpning & Livet sa...

Låter bra det där med att fylla kylen och sova lite! Då kommer kvällens löpning gå som en dans! :)

Em Löfgren sa...

nämen, hur lever man med en sån kyl?! hur lagar du mat!? jaja somliga kan koka soppa på en spik! hihi! ut och handla nu så du inte svälter ihjäl!

Puma sa...

Andrea:
Jag ska nog ta och lyda ditt råd ögonaböj!

Emliscious:
Det är det som är grejen. Jag gör det ju inte. Lagar mat alltså. Inte nu i alla fall. Men kanske ikväll. :-)

Anonym sa...

Hahaha... Jag skulle behöva en personalshopper till min kyl =)!

Ebba sa...

Grattis till tidningsartikeln! Haha, ditt kylskåp är tvärtemot vårat. Vi har två (!) proppfulla kylskåp. ;) Fast ändå är det svårt att få till något nyttigt ibland... Dessutom ser det just nu ut som att vi är sponsrade av Milko, då vi har cirka 30 - 40 drickyoughurts i kylen. ;D

Mjölksyra sa...

ooh, den där musten med nougat gillade jag!
:-)

/Bille

Sofy sa...

Hepp hepp! Mera mat, mera mat!
Förstår inte heller hur du fixar att överleva med en sådan ekande tom kyl. jag älskar känslan av att ha kylen full, det måste vara nåt förhistoriskt drag som ger mig total tillfredställelse n'är jag samlat på mig föda tillräckligt för att mätta en hel flock, ha, ha, ha.

Milen idag, jag med, mr marathon och jag är tighta denna vecka! Men de där 3 kilometrarna nerjogg verkar...hrm...långsamma.... och jobbiga. Ska dock bli himla kul med snabbdistans!

Slow-Eva sa...

Utans sömn och mat fungerar ju ingenting! Inte plugg heller...
Lycka till med kvällens träningspass!