30 mars 2008

Shoppingtips i mataffären

Söndag och sol och halva Stockholm är ute. Men inte jag. Jag sitter hellre här, under min korkek...

Söndagsshopping

Hade jag varit en vanlig fullt normal människa hade just nu varit den perfekta tidpunkten för min söndagsjogg. Men se så är det inte. Jag är visserligen en fullt normal människa. Men jag är långt ifrån vanlig. Jag kan inte springa mitt på dagen. Det går. Men det går jävligt dåligt. Så jag inväntar eftermiddagen och det lätta skymningsmörkret och kollar hur det står till med löparformen då.

Istället sitter jag här i min sköna klassiska gräddvita Klippansoffa från Ikea. Min alldeles egna korkek. Jag har otaliga webbsidor uppe på skärmen: alla SATS-scheman från de anläggningar jag tycker bäst om plus fyra eller fem sidor med WorldClass-scheman. Jag har ett tre veckors gratiskort på WorldClass jag ännu inte börjat utnyttja... planeringen är i full gång!

Jag har också hunnit söndagsshoppa. Laddat kylskåpet inför den nya veckan. Utifrån det ärendet har jag fyra saker att säga:

1. Min Konsumbutik på Zinkensdammhörnan må vara svindyr. Men oj vad jag är bortskämd med deras ekologiska frukt- och grönsakssortiment. Jag provade både Hemköp och PrisXtra vid Mariatorget men där fanns i stort sett inga ekologiska frukt och grönsaker alls. Fy skäms på dem!

2. Mycket träning betyder mycket tvätt. Jag blev lite förvånad av att läsa DN Konsuments undersökning där det visade sig att de dyra tvättmedlen var dåliga och de billiga var bäst. Allra bäst var Willys. Otippat!3. Igår hos Nilla "drizzlade" (finns det någon bra svensk översättning på drizzle?) jag över lite krämig balsamvinäger över min ruccolasallad. Hur gott som helst! Jag var tvungen att själv investera i en liten (ja, de är små!) flaska idag. Plus en låda ruccola såklart.4. Har ni smakt Fun Light lemon/lime? Om inte - gå och köp! Uppfriskande och osöt. Helt klart min favorit ur Fun Lightsortimentet. På stark andra plats kommer rabarbervarianten.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ett litet tips: se upp med balsamico cremen - det är en liten sockerbomb :( En LITEN skvätt som smaksättare = OK. Lycka till med löppasset senare idag!

Anonym sa...

Tack, för dina uppmuntrande ord! 3 minuter kan låta lite men att kapa 20 sekunder/km känns tufft. Men, som sagt....året är långt! :-)

Puma sa...

Susanne:
Jag förstod väl att det var något sådant. Men man har ju å andra sidan bara några droppar av den. Inte ens en tesked...

Elin:
Jag vet. Ju snabbare man blir desto jobbigare blir det att bli snabbare, typ. För min del är ju 3 minuter inte lika jobbigt, det är ju en lägre procentdel. Men ändå, hur pass mycket av max gav du?

Anonym sa...

Jag vet inte hur nära max jag låg. Pulsmässigt har jag ingen aning eftersom jag glömde pulsbandet, men jag märkte att spurten var mycket jobbigare än vanligt så det hade nog inte gått att springa så mycket snabbare idag. Å andra sidan har jag ju sprungit milen på 53:00 en gång så jag kan ju.

Svårt det där....jag vet inte riktigt hur mycket jag ska satsa på att klara 50 min. Om det är ett viktigt mål eller inte. Men, jag kör på ett tag till och ser.

Anonym sa...

Puma, du bara måste läsa "Den hemlige kocken" av Mats-Erik Nilsson (jag tror att han heter så).
Själv var jag också en Fun Light person, men så kom boken i min väg och ut med dunder och brak åkte Fun Lighten och en hel del annat också.
Vill inte låta präktig, men boken öppnar i alla fall mina ögon. Sedan blev en av "bieffekterna" att jag gick ner 4 kg var i och för sig inte tråkigt.
Som sagt, du är ju så himla duktig med träningen, se nu till att få ut det mesta av kroppen också genom att vägra de värsta tillsatserna (med E621 som värsta boven).
Läs boken och lycka till!

MarathonMia sa...

FunLight är ett måste! Jag brukar röra ner fun light i den lättaste naturella Kesellan och äta på kvällen efter hårda träningsdagar! Smakar som yoghurt fast mycket nyttigare utan sockret.

Puma sa...

Elin:
Ja du får fundra lite.

Anonym:
Tack för tipset. Har länge funderat på boken men inte kommit mig för än...