01 april 2008

Tis 1 apr (forts.): Spinning

Ikväll var jag på en musiklektion. Eller vänta, var det inte spinning?

Söderspinning

Gå på spinningpasset på SATS Södermalm på tisdagar klockan 18.00 och du får dig en rejäl dos med housemusik och kunskaper om hur Erik Prydz lägger upp sina spår. Du får också veta vad låtarna under passet heter, vad de handlar om och vilka DJ's som spelade var och när.

Gå på spinningpasset på SATS Södermalm på tisdagar klockan 18.00 och du får också en tung dos spinning. Medan många lägger upp sina pass som ett besök till en djurpark (titta lite här, titta lite där: köra lite backar, köra lite flack i korta variationsrika block) med Mix Megapolmusik var det här något helt annat. En jämn ström av för mig helt okända houselåtar (men så är jag ingen housemänniska heller) och samma mönster hela passet igenom: långa jumps, evighetslång backe och 1-2 minuter flack: totalt fyra gånger. Det här var ingen underhållning. Inget djurparksbesök. Det här var liksom riktig träning - om man själv hade disciplinen, för man är tvungen att verkligen fokusera på egen hand.


Jag hade ett och bara ett mål när jag satte mig på cykeln på rad nummer två: att följa ryggen framför mig. Det var ingen lätt match. Den ryggen envisades med att stå upp under hela passet förutom de fyra gånger vi satt ned och körde flack (tempo)! Det fanns inte på kartan att jag skulle ge upp. Mitt spinningpannben är många gånger tjockare än mitt löparpannben av någon anledning. Men jag har ryggen framför att tacka för ett utmanade pass. Och för att det blev så roligt. Och för mina genomsvettiga träningskläder!

(Nu är jag lite trött i huvudet så jag är faktiskt inte med på det afropass som pågår i närheten. Istället äter jag en salladstallrik på tomat, kyckling, paprika, avokado och keso. Senare blir det kaseinprotein)

7 kommentarer:

Anonym sa...

du bara måste prova carinas pass, hon instruerar spinning puls på stadion och vanlig spinning på odenplan tror jag, otroligt duktig o peppande! ade mitt livs bästa spining för henne ikväll:-)

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Ohhh det va, annrolunda alltså!
Själv drömmer jag om rosa elefanter i ett feberrus... och äter glass.... å e hen hel man eftersom jag e sjuk! ATJO!!!!

Anonym sa...

Lät som ett bra pass! :)

Anonym sa...

Ja, vilket GRYMT pass Niklas körde igår - hur bra som helst!! Hade kunnat köra 55 minuter till (nästan). Även "ryggen" var helslut efter passet :)

Karin sa...

Cooolt! Jag som gillar house...ännu ett pass jag måste testa! =)

Anonym sa...

vad skönt med ett lite annorlunda pass =) ofta är det lättare att hitta sitt eget flyt i lite mer house-aktig musik än mix megapol-hits.

Anonym sa...

Härligt att du hängde i och inte gav dig, leta reda på en bra löparrygg nästa gång bara så.. ;)

Kör hårt!