23 januari 2009

Fre 24 jan: Träning med PT (4/33)

PT-Fredrik har slagit ihop mina värsta muskelgrupper i ett och samma pass: rygg och axlar.

Styrketräning

Åkte till gymmet tidigt idag. Satsade på en extra lång intensiv uppvärmning och körde intervaller på cykel och i roddmaskinen. Med intervaller blir maskinerna faktiskt ganska kul. Med bra musik i lurarna blir det ännu bättre. Fast jag är inte överens med min IPod. När jag trycker på shuffel så shufflar den ALL musik i alla spellistor. Men jag vill bara att den ska shuffla musiken i en specifik spellista. Ni som kan allt om IPods, ska det vara så?

Strax efter klockan 10 träffade jag PT-Fredrik för dagens hatpass. Eller nä. Inte hatpass. Men jag känner mig inte alls lika stark i rygg och axlar som i benen så rent spontant är dessa muskelgrupper inte lika roliga.

Nu visade det sig att passet är ganska kul ändå och nog ska jag kunna få fason på mina muskler. Roligaste övningen var sittande bred rodd. Den har jag aldrig kört förut. Men det kändes som fasen mellan skulderbladen. Och det är just själva kopplingen med muskeln som i min värld definierar en övning som "rolig". Ju jobbigare desto roligare alltså. Är det inte jobbigt är det skittrist och då kan jag lika gärna gå på bio eller göra något annat som inte alls gör mig starkare istället.

Skeptisk till o-rolig träning.

Efter passet var jag och handlade. När man tittar i vår kyl kan man inte tro att den tillhör någon som försöker gå ner i vikt. Men det känns så väldigt skönt att gå i affären och inte köpa lightprodukter. Det känns mycket bättre att köpa riktig mat! Nä, nu ska jag ta och försöka göra lite ostkaka...

Filen - Pumas
Grädden - Pumas (och Grabbens)
Mjölken - Pumas (och till Grabbens gröt)
Yoggin - Grabbens
Juicen - Grabbens (som Puma saknar!)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du får gå in på inställningar och ändra där det står blanda/shuffle så du blandar spår. Då kommer den spela upp blandat oavsett vad du väljer, dvs om du väljer en artist/spellista/album kommer den att blanda inom det du valt... : )

Puma sa...

Anonym:
Fattar fortfarande inte. Tyckte jag var smart när jag bläddrade till min spellista och sedan, med spellistan igång, gick tillbaka och satte på shuffle. Men då började en jäkla jullåt att spelas. :-(