19 januari 2009

Who is the Biggest Loser? (vecka 1)

Med 3.5% viktnedgång är jag the Biggest Loser den här veckan. Coola K har gått upp 0.5% och får därmed springa på 7 km på löpband och böta 50 kronor till vår spa-resa.


Resultat, vinnare per vecka, Biggest Loser:
v.1 Puma

Min vecka

Jag är med på en väldigt spännande resa och arrangören heter LCHF och Biggest Loser. Man kan ju tycka att jag borde vara evigt trött på min viktresa eftersom den hållt på i dryga 20 år men nej, jag tycker att det är väldigt spännande och intressant. Ännu bättre blir den när man märker av förändring. När ens jobb, engagemang och val faktiskt gör skillnad. Och skillnad är vad jag har märkt av den här veckan.

-3.5% i vikt är rekordmycket för mig. Det är i paritet med vad de riktiga bjässarna på amerikanska Biggest Loser tappar i vikt ibland. Å andra sidan startade jag också på en rekordhög vikt och det var nog jäkligt tur att en del av mig försvann så pass fort. Annars hade min klädsel blivit väldigt enformig. För att jag har gått ner i vikt märks redan.

Jag vet inte vad som bidragit mest till viktminskningen denna vecka. Det är nog en blandning av allt. Av lågt kaloriintag, av hög kaloriåtgång under skidåkningen, av att ha timat invägningen av förra veckan bra, eller dåligt, beroende på hormonbalans i kroppen - eller av LCHF. Who knows? Nästa vecka får vi se hur detta fortsätter. Precis som i riktiga Biggest Loser misstänker jag att vecka 2 blir en riktig utmaning. Och jag tror att Coola K är riktigt taggad på att ta hem den veckan.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Wow! Kul för dig! Inte illa pinkat :P

Pernilla Hult sa...

Härligt jobbat!

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Grattis grattis!

TheLoonyNail sa...

Bra jobbat! Starkt att hålla dieten under Skicampet! :)

Erika sa...

Grattis!! Du skötte dig ju klanderfritt i Åre också och i kombination med alla stavtag så gav det grymt resultat :)
Följer med spänning fortsättningen!

Anonym sa...

Bra jobbat!! Bara att hålla ångan uppe nu!

Mia S sa...

Det måste vara skidåkningen, helt klart :-) Bra kämpat!

Cizzi sa...

Grattis till första vinsten! =)

Anonym sa...

heja dej!

Anonym sa...

Grymt bra start, grattis!

Såg i Metro idag att nån sökte försökspersoner till nån studie om PCOS. Vet inte om det är nåt du är intresserad av men tänkte ja skulle säga till iaf om du inte sett det.

Mela sa...

Grattis!

Anonym sa...

Varje gram kolhydrat i kroppen binder till sig en viss mängd vätska. Minskar man kolhydratmängden förlorar man också vätska som leder till en viknedgång.

Anna (Orka mera) sa...

Bra jobbat! Grattis!

Anonym sa...

Wow! Stort grattis! :D

Vad roligt att det du nu gör fungerar! :) I'll be here if you need me (fast du verkar ju klara detta galant på eget bevåg)

Stor grattiskram! :)

Anonym sa...

Har du märkt någonting av övergångsbesvär förresten? Orkeslöshet, huvudvärk?

Det är korrekt det "Anonym" längre upp säger, men klart att det är fett inblandat också :) Fråga Anna Jacobsson t.ex. 52 kg vätska är rätt mycket ;)

Anonym sa...

Kanonbra tjejen!
Good for you!

Anonym sa...

Grattis! Det är så kul när det händer någonting! Ännu roligare kommer det att vara i juni, för då kommer du totalt sett ha gått ner MÅNGA procent! Lycka till denna veckan :)

Em Löfgren sa...

duktig du är tjejen! och 3.5%? måste väl vara ganska många kilon?!

Anonym sa...

Grattis! Kanon bra jobbat!! Nu är jag jättenyfiken... hur många kilo gick du ner på en vecka?

Kanske är jag dum men.. 3.5% betyder???

Duktig!!

* kram *