28 september 2007

Proteinpulver

Jakten på det perfekta pulvret fortsätter.

Budo Fitness

Igår gick jag och grabben och köpte pulver. Vi behövde inte gå så långt, Budo Fitness-butiken ligger bara några kvarter bort från jobbet på Sveavägen. Trots det har jag aldrig varit där innan.

Grabben var ute efter gainerpulver och mellanmålsersättningspulver. Jag vill ha proteinpulver som är både snabbt och långsamt. Han i butiken pekade lite halvhjärtat åt en proteinpulverhylla. Hyllan var halvtom men två smaker fanns kvar: banan och jordnöt eller en kokosblandning. Jippie, tänkte jag dystert. Ok, det är inget fel på de smakerna någon gång då och då, men att ständigt - under den tid påsen varar - bli förpassad till banan- och jordnötssmak är väl inte alltför lockande.


Jag köpte påsen ändå, trots att jag inte var imponerad av vare sig smak eller service. Och jag tänker att det nog är med fitnessfolk som det är med florister och guldsmeder som jobbar i butik. De är inte där för att de tycker det är roligt med kunder, eller för att de tycker det är roligt att sälja. De är bara där för att de gillar fitnessprylar, blommor och blader, eller guldsmide. Ur försäljningssynpunkt och varumärkestänkt är det helt fel. Men men.


På det hela taget så får Budo Fitness betyg två av fem. Knaper service och skittrist butik. Men pulvret smakar faktiskt bra och jag har redan testat både som shake och i gröt och det smakar inte så mycket banan och jordnöt. Det smakar mest gott faktiskt.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har det där pulvret jag med! Testa att blanda i kakao, mums!!! :D Längtar till mellanmålen när jag vet att det goda väntar ;)

Sporty Spice sa...

Vad menar du med att du vill ha ett proteinpulver som är både långsamt och snabbt? Blandar du ihop protein med kolhydarer nu? Ditt pulver är förövrigt ett bra pulver med 29g protein och <0.2g kolhydrater.

Konstigt med dålig service på Budo. Jag tycker alltid att de är så trevliga. Killen hade kanske en dålig dag?

Terese sa...

Då vet du nästan vart jag bor. Jag bor nämligen i samma kvarter som B & F. Det är bara att gå runt huset så bor vi precis bredvid Café Corner.

Jag har också planer på att köpa proteinpulver. Ska kanske ta och köpa upp mig på en påse eftersom det verkar ha fått bra respons.

Anonym sa...

Det pulvret är både gott å bra tycker jag... Testat alla tre smakerna... :)
Sen att det är 50/50 så blir det lagomt kladdigt när jag gör mina "prottefluffisar"...
Köp hem Canderel Cankao å ha i 1 tsk om du vill ha mer smak...

Anonym sa...

Hej! Läser din blogg lite då och då. Intressant läsning och bra tips.
En liten fråga angående proteinpulver, vad gör det för nytta? Kanske en dum fråga men jag är inte så hemma på den fronten.
Kan jag ha nytta av det? Springer ca fyra gånger i veckan minst en mil varje gång.

Anonym sa...

Trist att du fick ett så dåligt bemötande. "min" budofitness-butik är jätte bra och tjejerna sopm jobbar där är alltid jättetrevliga och hjälpsamma.

Anonym sa...

Lät som en spännade smak. Budo-fitness butikerna har skiftade service. Eller så beror det mestpå dem som råkar stå bakom disken. Har kommti på att min loka budo-fitness verkar ha helgpersonal som inte är så insatt i sortimentet. Sådant kan ju förklara en del. Jag går numera mest på grymgrossisten eftersom jag fick sådant otroligt bra bemötande där sist. Killen, med enorma muskler, förklarde och berättade: Tog fram olika sorters protein. Läste på innehållsförteckningen och rekomenderade.

Anonym sa...

jag ska gå och leta efter proteinpulver imorrn! helst med vaniljsmak eller nåt sånt smaskigt :)

Anonym sa...

Du måste ha haft otur för jag har alltid blivit väl bemött i den butiken. För övringt så köpte du mitt favorit pulver :)

-pf

Puma sa...

Ebba:
Ska testa! Ska testa att blanda i en riktig banan också.

Sporty:
Nä, jag vet skillnad på kolhydr. och protein. :-) Men olika typer av protein tas ju upp olika snabbt av kroppen har jag fått lära mig. Men jag har alltid trott att protein var protein liksom. Så jag vill ha protein som passar bäst i samband med träning men också protein som man kan äta när som, typ.

Och ja. Dåliga dagar har vi alla men i serviceyrken bör man lämna de dåliga dagarna hemma. De bör man iof på de flesta yrken.

Terese:
Aha, är det därför du har så nära till allt. Nice!!

Susanne:
50/50 - hur menar du då?

Pernilla:
Uhm... jag är så dålig att svara på sådana där expertfrågor. Men protein behövs för att bygga muskler och passar särskilt bra vid styrketräning... kolla med Cizzi på fitnessbloggen eller sportyspice.blogspot.com så lovar jag dig att du får ett mycket bättre svar än mitt!

Johanna:
Ja. Hoppas på bättre bemötande nästa gång. OM jag går tillbaka. Gillar ju pulvret men misstänker att det finns fler ställen att köpa det på...

Ofelia:
Låter som ett bra bemötande. Jag gillar också gymgrossisten (har köpt via nätet).

Dessi:
JA! Vanilj är min favorit!!

Anonym:
:-) Ja det är gott faktiskt. Fastän det låter lite "mycket" liksom.

Anonym sa...

Det proteinpulvret är hälften vassle å hälften kasein... vassle är jue det snabba å kasein det långsamma... Innan å efter träning bör du få i dig ett snabbt protein = vassle plus kolhydrater då... :) kasein passar på som målersättning och/eller till kvällen så kan kroppen ta upp det långsamt under natten... du håller dig mätt längre...
Jag gör jue mina "prottefluffisar" till kvällen å mumsar i mig med sked... Köp det proteinpulvret direkt från Farmacia... dom har 3-pack billigare där... Portofritt över 500 kronor... :)

Kram!