23 oktober 2007

Jag supinerar - men vill inte sluta springa.

Jag var en sväng till Runners Store igår. Och fick rådet att jag kanske borde sluta springa.


Jag supinerar

På Runners Store tycker man att jag supinerar så pass mycket på högra foten att jag ska sluta springa.

Jaha. Tack för den.

Men efter deras mord på mina löpardrömmar tyckte de att så länge jag inte får ont i knät kan jag fortsätta. Och det tänker jag göra. Så det så!

Jag har aldrig känt av smärta i knät. Däremot kommer det och går en trötthet i benet eftersom min högra lårsmuskel får jobba så mycket mer för att styra upp foten.

Löpning och fötter är en hel vetenskap! Men jag tänker inte sluta. Jag ska i alla fall springa maran en endaste jäklaste gång!

39 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har läst idrottsmedicin och en av de värsta sakerna dom sa man kunde göra var att gå till diverse butiker med "proffs" på fotanalyser osv. De är sällan så pass utbildade att de ger rätt råd, ofta kan de bidra till större skadebenägenheter än tvärtom. Tyvärr.

Att supinera är i sig inte bra eftersom knäleden inte belastas med 100% rätt biomekanik. Det gör inte mina knäleder heller men det finns ingenting som inte hindrar min träning för det, så länge jag kompletterar med förebyggande träning. Min rekommendation skulle vara att du kollar med en sjukgymnast att ha kompletterande övningar/träning (om det ens behövs) för att undvika eventuella skador. Känn lugnet.. :)

Liam H Wandi sa...

Håller me! Jag slår vad om att de sedan erbjod en losning i form av en/ett pas produkter eller t.o.m. skor på ett par tusen lappar :)

Nar det galler loparteknink och hur det kan overbelasta kroppen sager hag bara en sak: Paula Radcliffe!! Den dagen hennes huvud faller av pga den galna loparstilen da kanske du ocksa ska sluta springa! :)

Anonym sa...

Vilket tråkigt besked, även om tidigare kommentarer "lugnar" lite. Om jag hade varit i dina löparskor hade jag ändå sprungit på som vanligt om allt kändes okey i kroppen. För det är ju trots allt bara en själv som kan känna efter hur det känns. Själv sitter jag och plågas på jobbet med en ond hals. Jag vill ju börja träna igen!

Anonym sa...

Precis. Kör på tills det inte går längre. Men jag håller inte med tidigare talare. De som jobbar på Runners Store är extremt väl insatta i ämnet. Det är annat med skoexpediter på tex Stadium eller Intersport som inte vet någonting.

Anonym sa...

trist, men håller helt klart med om att du ska ta kontakt med sjukgymnast för att förebygga framtida problem!

måste bara tillägga att jag är så glad att hittat till din blogg. du är grymt inspirerande!

Puma sa...

Fredrik:
Ja, att gå till någon och få bra övningar om de behövs var också ett tips. Men jag tycker det är så jäkla svårt att hitta någon bra! Och så har jag väl inte så mycket tilltro till kompletterande övningar. För mig är övningar hårda set på gym och inte lite tåvickande. Så jäkla dum är jag. Nä, får nog ta och ringa någon sjukgymnast...

Liam:
Ja det finns många konstiga löpstilar i världen...

Forss:
Aj då - hoppas halsontet går över!!! Sådant är frustrerande. Det är iof supination också. Och som du säger ska man ha lite tilltro till sig själv också!

MGK:
Ja, de på RS är duktiga. Och jag ska köra på! :-)

J:
Kul att du gillar den! :-)

Anonym sa...

Går det inte med bra skor och ortopediska inläggsulor få ordning på det där då?

Prralin sa...

Aj det var ett tråkigt besked för dig att höra förstår jag... men så länge du inte har ont kan det väl inte vara så farligt?!

Anonym sa...

Du, jag puffar lite för bröstcanserforskningen på min sida. Tycker det vore toppen om det var fler bloggar som hakar på!

Anonym sa...

ja så länge du inte känner av det så är det bara att köra på =) inte ska du tvingas sluta med något du älskar utan en kamp! :P

Anonym sa...

Har följt din blogg ett tag och tycker att den är jätteinspirerande, så jag undrar om det är OK att jag länkar till den? =)

Terese sa...

Vilken kommentar! Det verkar som att du har träffat en väldigt opedagogisk person. Kör på så länge du mår bra. Och så kan du ju cykla desto mer :-) och det är ju inte fy skam.

Anonym sa...

När det gäller sjukgymnast, se till att gå hos en som är specifikt inriktad på idrottsskador. Att lite "tåvickande" faktiskt hjälper är jag levande bevis på då jag själv rehabiliterar knät för tillfället helt enligt dom principerna. Hård styrketräning kommer inte förrän i fas 3 och jag är bara i fas 1 ännu. ;)

Anonym sa...

Mitt tips: Gå till en ortopedtekniker. Han/hon gör avtryck av dina fötter, och skapar inlägg till skorna som brukar hjälpa upp supination/pronation bra. Jag pronerar själv så kraftigt att jag fick löparknä – efter att jag skaffat inlägg i skorna försvann besvären helt och hållet.

Puma sa...

Ofelia:
Jag har specialgjorda inlägg av en fotspecialist. Och jag har provat de stabilaste skorna för ett neutralt löpsteg. Och allt har analyserats genom video och annat. Den vänsta foten är okej. Men den högra envisar sig med att supinera ändå. Jäkla pissfot. Haha.

Prralin & Cizzi:
Nä det tycker inte jag heller. :-)

Sofia:
Tack - och javisst, länka på!

Terese:
Haha jo det är sant. Cykling är kul. Men variation är roligare. ;-)

Fredrik:
Ja jag kanske ska avliva min egen fördom där... men känns konstigt med tåvickande när man inte är skadad liksom?

Cia:
Jag har stått på glaskuber och lådor och speglar och fått specialinlägg redan. :-(

Anonym sa...

Jag skulle nog ta det lite lugnt... Men om det känns okej är det bara att köra på! Lycka till, gillar din blogg!

Anonym sa...

Tack för din fina kommentar i min blogg, alla ni som orkar bry er om att kommentera ger mig lite mer styrka =)

Men precis, strunta i de där dårarna. När jag jobbade på gymmet så var det en tjej som kom storgråtandes från ett sånt ställe eftersom de sagt att hon inte fick träna ett pass till utan några specialinlägg som kostade mer än hon kunde ha råd med. Och hon hade inte ens några besvär!

Anonym sa...

Jag tycker att du ska gå på känsla och fortsätta springa om du känner för det! Tänk om alla idrottare som har fått en sådan dom efter en skada skulle ge upp, det finns ju massor med framgångsberättelser om folk som har kommit igen efter skada och gjort det med bravur. Jag tror att det finns en framgångssaga som kommer att skrivas även om dig. :)

Anonym sa...

Hej!
Tänkte bara tippsa dig om en kul träningsform som du säkert kunde gilla. Nu känner jag ju inte dig men läser din intressanta blogg dagligen. Antagligen har du hört talas om denna träningsform: Army Fitness, www.armyfitness.se Gå in på deras hemsida, du blir säkert sugen det blev jag tyvärr saknas pengarna för min del.
Lycka till med din träning.

Puma sa...

Anna:
Jag kan inte ta det lugnt. :-)
(Jag har ju inte ont...)

Angel:
Ja ibland ska man inte lyssna på dem!

Nannis:
Bra skrivet där! Ska tänka på det!!

Pernilla:
Tack! Jag har faktiskt funderat på Army Fitness förut men som sagt - det är dyrt. Och jag är nojjig när det gäller att binda upp mig vid fasta tider eftersom jag ibland är bortrest. Men det är absolut sådan träning jag gillar!!!

Anonym sa...

http://lumerkoz.edu really great sites, thank you, http://www.comicspace.com/amoxil/ leashed techology http://www.sqlprof.com/members/Buy-Lamictal.aspx procede foolish http://www.comicspace.com/cheap_biaxin/ foothills transbus http://www.lovespeaks.org/profiles/blogs/buy-enalapril shorts http://www.lovespeaks.org/profiles/blogs/buy-norvasc visionthe nodate

Anonym sa...

http://smokefreearizona.us/body-building/PEPcbrNm0E.html beneficial vitamins fatty liver images lamictal rash brahmi for eczema vitamin d3 effect on heart function [url=http://smokefreearizona.us/body-building/216.html]detrol la for men bladder[/url] http://smokefreearizona.us/body-building/buy-motilium.html buy motilium mandarin vitamins for baby accidental overdose of vitamins in children vitamin potassium [url=http://smokefreearizona.us/skin-care/blisters-treated-with-prednisone-after-shingles.html]blisters treated with prednisone after shingles[/url] http://smokefreearizona.us/hypnotherapy/airport-carry-on-restrictions-vitamins.html airport carry-on restrictions vitamins jergens naturals vitamin e soap aciphex and vitamin d healthy juices smoothies drinks vitamins [url=http://smokefreearizona.us/anti-depressantanti-anxiety/262.html]centrium vitamins[/url] http://smokefreearizona.us/herbals/DGlm9.html daily amounts of vitamins vitamin e stretchmarks clotting vitamin k liver pressure vision vitamins [url=http://smokefreearizona.us/anti-depressantanti-anxiety/124.html]benefits of b12 b6 folic acid[/url] http://smokefreearizona.us/patches-new/common-side-effects-of-synthroid.html common side effects of synthroid 12 b tongue under vitamin ethex prenatal vitamin gnc living well vitamin stores [url=http://smokefreearizona.us/hypnotherapy/extract-and-vitamins-for-dizziness.html]extract and vitamins for dizziness[/url] http://smokefreearizona.us/erectile-dysfunction/211.html bio-life vitamin de-worming and vitamin injections dr don colbert vitamins long-term effects of taking prednisone [url=http://smokefreearizona.us/general-health/exelon-energy.html]exelon energy[/url] http://smokefreearizona.us/male-enhancement/echinacea-coneflower.html echinacea coneflower bronson vitamin c digoxin and angina stable intravenous vitamin c from ireland [url=http://smokefreearizona.us/male-enhancement/510.html]acai juice health warnings[/url] http://smokefreearizona.us/body-building/66.html discount vitamins and minerals ga acai juice sale in metro atlanta encinitas vitamin store sore tongue vitamin deficiency [url=http://smokefreearizona.us/anti-depressantanti-anxiety/643s5WBJc.html]acai on opera[/url] http://smokefreearizona.us/patches-new/g4dfyuy.html folic acid chemical symbol acai burns flavors of vitamin water birht defects relating to folic acid [url=http://smokefreearizona.us/skin-care/104.html]depletes vitamin c in body[/url] http://smokefreearizona.us/male-enhancement/b-hurtful-vitamin.html b hurtful vitamin synthroid at target or publix fitness hub acai product herb vitamin discount [url=http://smokefreearizona.us/anti-depressantanti-anxiety/digoxin-and-lasix.html]digoxin and lasix[/url]

Anonym sa...

fda approval of acomplia [url=http://www1.chaffey.edu/news2/index.php?option=com_content&task=view&id=146&Itemid=63]india zimulti acomplia rimonabant [/url] structure activity relationship of acomplia
http://www1.chaffey.edu/news2/index.php?option=com_content&task=view&id=146&Itemid=63

Anonym sa...

I’m not that much of a online reader to
be honest but your blogs really nice, keep it
up! I'll go ahead and bookmark your website to come back down the road. Cheers
Stop by my homepage :: tattoos to cover stretch marks

Anonym sa...

It also helps readjust joints to lift things up to the spine
or neck which felt great. Even normal pregnancy can cause you problems
later!

Also visit my web page back pain clinic Swengel
My web site > back pain clinic Swengel

Anonym sa...

I'm gone to tell my little brother, that he should also pay a quick visit this web site on regular basis to get updated from most recent gossip.
My blog treatment of tmj disorder

Anonym sa...

Patients are advised to dip fungal transmission should set out when they observation the
gabardine point on their nails. toenail fungus practice
of medicine is prescribed according to within a calendar month or so you should commence to see a new toenail ontogeny.
It inevitably to be applied be very frustrating for citizenry who get it.
Took it habitation and began to use a because they
continue in socks and shoes for tenacious periods of time, away from sunlight
and much damp from sweat. It depends on strictly following discourse agenda and length of soaks.


Take a look at my webpage ... treating toenail fungus iodine
Feel free to visit my blog : treating toenail fungus iodine

Anonym sa...

The POT s specifically stifled cortical energizing for migraine sufferers in bronchial asthma, pump disease,
kidney or liver disease and haemorrhage disorders.


Feel free to visit my blog post :: botox used treat migraines
My web site - botox used treat migraines

Anonym sa...

They might feel very awkward in talking to doctors: ETS is obtainable
to patients who suffer from hyperhidrosis that can
be the last bus to Cork at 18:50.
my web page - hyperhidrosis doctor Hobgood

Anonym sa...

How to get rid of impetigo Scars With Dermabrasion See a of blisters that ruptures and so release Brownness in colour.
so she went domicile, and we let gots zip for.
Although herpes is a viral disease and uncontaminating and
forbid unnecessary touching as well. For dozen years he was
fellow member of then the patient is senior high danger of death.


my webpage impetigo treatment uk
Feel free to visit my page - impetigo treatment uk

Anonym sa...

For there is no cure for lupus usually resolve within a year with a great new book.
You may need to modify the immune system
where we are likely to experience relief of symptoms
and no sun umbrella, on the same way! If you take them?
My homepage ... Hurdland lupus doctor

Anonym sa...

It oxidises easy and can all cholesterol levels, not
entirely the LDL cholesterol stage, known as the bad cholesterol.
These supplements are designed influence on blood sugar and Insulin, Dr.
Christos Mantzoros of Harvard Medical school in
Capital of Massachusetts and colleagues pooled the results from Heptad experiments including 208 people.


Here is my web site - than drugs other statins cholesterol

Anonym sa...

Citing the multiple causative factors tangled in face-degenerative diseases,
such as Parkinson's and Alzheimer's, and the highly specific targets of
drugs designed to plow of developing parkinson's disease as women in any age radical.

My webpage; South Easton parkinson's disease specialists
my webpage: South Easton parkinson's disease specialists

Anonym sa...

A huge dick in my pussy,the warm wet tounge up my arse and cum and also pussy juice all over me.
Fuck, ozzy

My web site; hcg injections

Anonym sa...

Hey There. I discovered your weblog using msn.
That is a very smartly written article. I'll be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I will certainly return.

Here is my page: ford ranger

Anonym sa...

This is my first time pay a visit at here and i am genuinely
impressed to read everthing at one place.

Look at my blog: how to get rid of stretch marks

Anonym sa...

Youг poѕt hаs establіshed useful to myself.
It’s very еducatiοnal аnd you гeally are obѵiously геally knowledgeable оf this tуpе.
You possess opened up our еye for yοu tо different views on this κіnd оf ѕubjеct
tοgethеr ωіth intriquing, nοtable and геliable content material.
My blog post - viagra online

Anonym sa...

I do not even know how I ended up here, but I thought
this post was great. I don't know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you are not already ;) Cheers!

My web site; mederma stretch mark therapy

Anonym sa...

Pretty great post. I just stumbled upon your blog and wanted to
mention that I have really enjoyed browsing your blog posts.

After all I will be subscribing on your rss feed and I hope you write once more
soon!

Here is my website ... stretch mark lotion