23 oktober 2007

Tis 23 okt: Träning på morgonen

Tack Terese för att du gav mig en så bra start på dagen!

Morgonspinning

De två första minutrarna är värst. När klockan ringer 05.45 skulle jag lätt ge upp mitt vänstra lillfinger för att få krypa ner under täcket igen. Det känns som om jag gått och lagt mig bara någon timme innan och allt är hur jobbigt som helst.

Men det känns bättre väldigt fort. För mig tar det bara två minuter så har känslan av löjlig förväntan infunnit sig. Det känns bra att vara uppe tidigt. Bra att ge sig själv en kick start på dagen. Och löjligt bra när man går ut och är i stort sett ensam på en av Stockholms mest trafikerade gator.

Bäst känns det trots allt efter träningen. Efter några bicepscurlset och Tereses nya(!) och otroligt tuffa (för den som vägrar mesköra) spinningpass (som i vanlig ordning kördes i gott sällskap av Nillan). Då är man sådär skönt nöjd med sig själv. Då kan dagen börja!

(Passet i siffror: tid - 1tim 4min, högsta pulsnotering - 90% av max, genomsnittlig pulsnotering - 72% av max, antal kcal - 590)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, morgonträning är ju helt underbart! Känns extra bra efteråt. :) Väntar förresten med spänning på nya Fitness så att jag kan se resultatet själv, haha. Hoppas att resten av din dag blir lika bra som den började!

Anonym sa...

härligt tjejen! bara man får ut tårna ur täckesvärmen så brukar energin komma!!! upp och iväg är det enda rätta! =)

Tausert sa...

Hejsan, har oxå morgonspinnat idag :-) Håller med att det är jobbigt när man först går upp men sedan när man väl kommit upp ur sängen är det inte så farligt :-)

Du, en fråga.. jag har inga spinningskor idag.. och du verkar ju spinna en hel del (o jag tycker mig ha läst att du har spinningskor).. vad ska man tänka på när man köper sådana?? har spinnat rätt mkt (för att vara jag *skrattar*) under hösten o funderar mer o mer på att köpa riktiga spinningskor...

Anonym sa...

Härligt jobbat!! Riiiiiktigt Pigg och Glad blir man resten av dagen efter ett sånt hårt pass kan jag tänka mig!?

Jaa, spinningskor, det vill jag också vet allt om! Tell us!

Puma sa...

Ebba: ja det är underbart - men inte när klockan ringer... :-)

Emelie: jajamen (du lyckas alltid låta så hurtig!)

Leetah & Bille:
Leetah, jag skrev ju ett halvflummigt inlägg hos dig som svar på spinningskofrågan. Och jag vet att du Bille läser spinnings-fredriks blogg... men jag har ändå bjudit in Fredrik att skriva ett litet svar om spinningskor eftersom jag inte har de rätta kunskaperna och ogärna vill tycka något som faktiskt kan vara fel! (Dock tycker jag mig vet att det faktiskt är enorm skillnad mellan att spinna med vanliga skor och cykelskor!!!) :-)

Anonym sa...

Inbjudan mottagen och ett litet svar på ingång... :)

När det gäller spinningskor så räcker det i grund och botten med en vanlig basmodell, en lite mer extrem cykelsko är oftast till för de som cyklar utomhus (landsväg- och terrängcykling). Det viktigaste är att botten på skon är stabil och hård. Vissa cykelskor är ofta lite för mjuka i sulan vilket inte ger den effekt som man är ute efter. När man sätter fast spurtklossarna på skon i pedalen, vill man känna att hela skon blir som en pedal. Sulan ska inte ge efter utan hållas rak, oavsett var man belastar. Jag rekommenderar själv Northwave-skor som jag också använder.
Tänk också på att när du köper skor så ingår inte spurtklossar utan dessa måste köpas till (eftersom det finns olika modeller). Normalt används SH-51 eller SH-55 klossar på spinningcyklar men de flesta SH-klossar brukar passa. Fråga på erat gym! :)

Bara fråga mer om ni behöver veta något...

Liam H Wandi sa...

Underbart!!!! Har du funderat pa att skaffa en hund kanske? Det tanktte Sharon och jag pa imorse nar vi sag folk rasta klockan 6 pa morgonen. Hunden var ju minst lika glad for det!!