24 oktober 2007

Ons 24 okt: 90min spinning

Detta var terminens bästa spinningpass, sa instruktör-Andreas i slutet på 90-minuterspasset.

90 min Tour de France

"Coola Karin" vann dagens träningskamp. Hon körde ett 55-minuterspass på cykel följt av ett 90-minuterspass. Jag hakade på lagom till pass nummer två och satt sedan bredvid henne och svettades järnet. Men inte lika mycket som killen framför För han hade verkligen en stor vattenpöl runt hela cykeln. Och då överdriver jag inte det minsta.


Det är Andreas, den gamle räven, som kör det enda 90 minuter långa Tour de Francepasset på SATS. Han är bra. Han är pedagogisk. Och han gör det som många inte gör - han lär ut.

Dagens pass var ett tempopass. Intervallerna var 12 min, 13 min, 9 min, 14 min och 7 minuter långa med någon minuts vila emellan. Det var tufft. Det visar pulsklockan: 1200 kcal baserat på 120 min (jag hade kört mage och bröst innan) och en pulstopp på 93% av max (jag försökte hålla koll på klockan när det var som jobbigast men såg bara att den visade runt 88-89% av max som mest).

Spinningskor

Jag får lite frågor nu och då om spinningskor. Jag är ingen expert och vill inte tycka en massa saker utan kunskap och bad spinning-Fredrik om ett litet utlåtande om skor och vad man ska tänka på när man köper spinningskor.


Såhär svarade Fredrik:

"När det gäller spinningskor så räcker det i grund och botten med en vanlig basmodell, en lite mer extrem cykelsko är oftast till för de som cyklar utomhus (landsväg- och terrängcykling).
Det viktigaste är att botten på skon är stabil och hård.

Vissa cykelskor är ofta lite för mjuka i sulan vilket inte ger den effekt som man är ute efter. När man sätter fast spurtklossarna på skon i pedalen, vill man känna att hela skon blir som en pedal. Sulan ska inte ge efter utan hållas rak, oavsett var man belastar.

Jag rekommenderar själv Northwave-skor som jag också använder.
Tänk också på att när du köper skor så ingår inte spurtklossar utan dessa måste köpas till (eftersom det finns olika modeller). Normalt används SH-51 eller SH-55 klossar på spinningcyklar men de flesta SH-klossar brukar passa. Fråga på erat gym! :)"

(Ett litet PS från mig - när jag köpte skor så ingick klossarna)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ojojoj... 90 minuter Spinning! MY GOD! Så jäkla bra jobbat!!!!

Jätteintressant om Spinningskor!! Tål verkligen att funderas på om det ska införskaffas. Måste bara se lite till om jag verkligen ska fortsätta spinna regelbundet! Men Spinningen kanske rentav blir ännu roligare när man har riktiga skor!??

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

GUD va du e duktig! IMPONERAD!Själv har jag tränat med en 2½ åring... hur mycke energi finns i dom där små kropparna igentligen?

På tal om spinningskor kan jag tipsa om Nike:s skor som finns på Stadium. Hade det funnits i storlek 35 hade jag köpt dom direkt!

Terese sa...

Önskar att jag också hade tid att gå på Addes pass ibland, men jag har ju själv pass då :-(

Puma sa...

Mjölksyra/bille:
Tja, det var väl lite jobbigt men jag överlevde. :-)
(Ja - spinningen blir absolut roligare med bra skor!!)

Nilla:
Haha de kan bjuda på bra träning de med.

Terese:
Ja du hade gillat honom! Typiskt att det krockar. Men han kör pass på Ze också - krockar dessa också?

Anonym sa...

Det var som tusan! Klossar brukar i princip aldrig ingå, bra deal. :)