21 oktober 2007

Sön 21 okt: Långpass

Söndagar är gjorda för långpass. Även om jag själv inte är speciellt konsekvent på den punkten.

Långpass: Rålis - Trekanten - Årstaviken - Hammarby Sjöstad - Stadsgården

Jag försöker hålla i vanan att springa långpass någorlunda ofta. Så det blev ett idag. Jag, grabben och "coola Karin" gav oss iväg på eftermiddagen för att "göra stan" på löparsätt.


Det var en kyligt, krispig dag och för min del var det premiär för att springa med vantar. Det är inte den kalla luften i sig som är mest slående. Det är den isiga blåsten. När man kommer hem är man röd i skinnet som efter en lång dag på stranden utan solskyddsfaktor... (en varm dusch råder dock bot på sådant).

Hur många kilometer vi avverkade under våra 82 minutrar vet jag inte. Min fotpod till pulsklockan har tyvärr dött. Jag ska mata den till liv med nya batterier imorgon för när man väl börjat springa med fotpod kan man inte sluta. Vad som skulle hända om pulsklockan dog vågar jag inte ens tänka på!


På det hela kändes det som en bra runda. Vi startade i Rålis och gick ut hårt genom att ta oss över Västerbron och sedan Liljeholmsbron. Sedan följde ett flackare parti på två kilometer runt sjön Trekanten innan det åter var dags för stigning innan och över Liljeholmsbron på nytt. Så var vi framme på min bakgård, Årstaviken, där det som vanligt var trångt bland löpare, cyklister och andra motionärer.

Här började min energi dippa och jag kände hur min högra supinationsfot tog ut sin rätt i benmuskulaturen. Jag blev alldeles trött och lite stum i högra lårmuskeln. Längs med Hammarby Sjöstadskajen var det därför lite kämpigt men längs den långa raksträcksaktiga biten vid Stadsgården (och alla Finlandsfärjorna) kom jag igång igen och det kändes som om allting bara flöt på av sig självt. Då kändes det också som om jag landade bättre på foten och ansträngningen i låret släppte.

Imorgon tänkte jag gå och kolla på lite nya löparskor som passar bra till mina ganska oanvända inlägg som är tänkta att förebygga skador och slitningar som kan uppstå på grund av mitt löpsteg. Jag ska också fixa till min fotpod. Men först ska jag ha en hur skön söndagskväll som helst!

Hoppas ni har det bra i era söndagssoffor där ute i landet!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Whisky nej hua! Det är inte gott. Då är jag hellre sjuk. ;)

Anonym sa...

vanatar bara? jag sprang med mössa, vnatar och halsduk idag. inte bra, jag svettades ihjäl... :P men mössa är bra iallafall ,en halsduken blev varm och kvävande efter ett tag! :S

j sa...

låter väldigt mysigt! ja långpass på söndagar brukar det ofta bli. skönt att få springa av sig o tänka lite.

Karin sa...

Tack för löpturen! :) Det var jättetrevligt, en sån fin höstdag och kul runda!
Har lite ont i foten nu..:/
Måste ta o kolla upp bättre skor som kan ge stöd åt min stackars fot. Kan inte springa så snett!

Anonym sa...

Vad härligt det låter med löprundan! Så himla duktig du är!

Jag orkade inte träna alls idag. Jag hade träningskläderna på mig och körde till träningsstället men körde hem igen, utan att träna. Det kan man kalla att vara omotiverad! :-)

Terese sa...

jag hade vantar och mössa imorse. I början var det skönt, men efter halva rundan fick mössan åka bort och en stund senare vantarna. Men jag är glad att jag hade dem på mig i början :-)

Anonym sa...

heeregud! 82 minuter! ni måste ju ha sprungit hur långt som helst!! vilken kondis du har bruden!! =)

Puma sa...

Sockertoppen:
Bara gurgla - inte dricka... ;-)

Carolina:
Japp. Bara vantar. Och korta löpartights. Haha vilken blandning!

Josefine:
Ja visst är det!!

Karin:
Tack själv!! Hoppas foten mår bättre snart - gå och hör med någon skoexpert. Det betyder inte egentligen att du behöver köpa något - men det kan vara bra att få lite mer input. :-)

Bille:
Tack - men jag tycker ni är duktiga själva! Och ibland behöver man en paus - det är ju det som gör att motivationen växer sig starkare igen!!

Puma sa...

Emelie:
Nja. Jag jobbar på det!! Men vi sprang ganska långsamt - och jag blev trött ändå. Haha. :-)