25 oktober 2007

Tor 25 okt: Morgonpromenad

Morgonens promenad bjöd på en surrealistisk känsla.

Powerwalk


När får en promenad kallas för powerwalk? Ska man upp i en viss hastighet, en viss puls, för det?

Morgonens promenad var inte en lika bra kickstart på dagen som morgonspinningen i tisdags. Jag tror inte jag är en morgonpromenadmänniska. Jag är mer än morgonjoggare. Promenader går för långsamt!

Jag gick min vanliga morgonrunda på 5.5 kilometer. Avverkade den på drygt 50 minuter vilket ger mig en genomsnittlig promenadtakt på 6.2km/tim. Det är ganska ineffektiv träning rent tidsmässigt. Jag skulle kunnat morgonjogga den rundan på en halvtimme. Och jag är en person som har superdille på effektivitet.


Morgonen bjöd dock på en känsla av surrealism. Det var kolsvart när jag begav mig ut 06.10. Men luften var full av kristaller som gjorde allting dimmigt. Det kändes som att promenera rakt genom en oljemålning. En 5.5km lång oljemålning trots att effekten avtog lite ju ljusare det blev...

4 kommentarer:

zandra. sa...

Oj, som jag känner igen mig! Ibland gör promenaderna mig bara tokotålig. Vill framåt, fortare! Men å andra sidan älskar jag att promenera ibland. Kika runt och fånga alla intryck! Dagshumör, antar jag. Men visst är det så med just morgonpromenaderna att de faktiskt inte bör gå för fort? En lagom puls är mellan 110-130 om man går på tom mage, har jag hört. Just för att kroppen ska äta av fettet istället för av musklerna. Knallar jag senare på dagen tar jag gärna omvägar för att hitta de långa och branta uppförsbackarna som jag undviker på morgonen. Joggandes eller promenerandes... Morgonen är underbar så här på hösten!!

Puma sa...

Zandra:
Ja, eller hur!
Då prickade jag in det rätt för min puls låg på drygt 120 i stort sett hela tiden...

Prralin sa...

Det där med powerwalk har jag också funderat över... återkom gärna om du får klarhet i ämnet!

Anonym sa...

jag älskar morgonpromenader! önskar att jag inte vore så jäkla feg men jag vågar helt enkelt inte ge mig ut på morrnarna själv när det är mörkt! =( önskar man hade en knatkompanjon!!