10 februari 2008

6 timmars löpning

Det har inte blivit något långpass idag. Shame on me. Men den 15 mars blir det långpass så det står härliga till!

6-timmarslopp

Långpasset är det viktigaste träningspasset inför ett marathon. Idag blev det inget. Och det ställer jag mig i skamvrån för. Därför känns det extra skönt att äntligen ha bokat in en av de saker som står på min träningsmålslista: ett 6-timmarslopp. Loppet i Skövde är betalat och bokat för - så det ska verkligen bli av!

Jag har inget annat mål för loppet än att känna av hur kroppen mår efter så pass lång tid i rörelse. Det är skönt att jag är i gott sällskap, i form av Coola Karin, som testat på detta förut. I och med hennes förra 6-timmarslopp kan hon kalla sig ultralöpare - eftersom hon sprang längre än ett marathon.

Siten marathon.se har listat olika former av utmaningar, och hur jobbiga dessa är. Enligt dem ligger ultralopp på jobbighetsnivå 9 av 10. Att genomföra ett marathon får bara jobbighetsbetyget 6 av 10.

På 6-timmarsloppet springer man runt, runt på en bana som är 1.2 kilometer lång. Efter 6 timmar stannar man och den totala sträckan mäts. Banan bjuder på mat, dryck, massage och annat. Vill man kan man ta paus i 4 timmar under loppet. På så sätt kan jag på förhand känna att det är mindre "press" på ett sådant här lopp än på ett marathon där man ska ta sig från a till b.

Här någonstans i Bolougnerskogen i Skövde ska det springas, och springas, och springas...

16 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, hade ingen aning om att det gick sånt lopp i stan. Kanske får pallra mig dit och kika lite... när man ändå bor där liksom;-)

Puma sa...

erika:
annars kan du ju vara med istället :-)

Anonym sa...

gud så sjukt tråkigt det låter att springa runt runt, jag skulle kliva av efter en timme pga tristess.... =) Om du pallar är du fantastisk! Lycka till! =)

Terese sa...

Oj. Va roligt. Eller? Kanske är det roligare i tanken än i verkligheten. Men du är så himla cool som ska vara med. Bredvid Coola Karin får du titeln Power Puma ;-)

Ebba sa...

Oj, duktigt av dig att ställa upp i ett sådant lopp! Vilken utmaning =) Själv skulle jag nog ge upp efter några varv, haha.

Em Löfgren sa...

men jesas, ska du springa i 6 timmar!? låter galet! varför finns det inga hela-dygns-lopp!? när man ändå håller på liksom! ;) hihi!! jag tycker du är grym! heja heja!!

Susanna sa...

Där har jag sprungit runt runt många gånger! Dock inte sex timmar i sträck =) Jag bodde i en studentlägenhet som ligger i parkens kant, flyttade därifrån i julas. Så innan dess var det runt runt som gällde. Det såg ganska roligt ut kan jag tänka. Synd att jag inte bor där längre, då hade jag kunnat sitta på balkongen och heja på dig!

Mela sa...

Haha, lycka till! Hoppas kroppen håller och att det ger mersmak... :) Förresten - ska du springa Lidingöloppet i höst?

Anonym sa...

Visst är det helt galet, men det är en galen tjej!

På emliscious fråga om varför det inte finns några ”hela-dygns-lopp”? Det finns det, mera kända som 24-timmarslopp. Får man inte nog kan man ju springa Spartathlon (24 mil tror jag) i Grekland eller från kust-till-kust i USA (galet långt). För dom som är galna finns inga gränser. Marathon är för oss mesar!

Anonym sa...

Häftigt!!!! Fatta hur långtråkigt det måste vara. Men så effektiv träning för viljan, uthålligheten och pannbenet! HEJA HEJA!

Felicitas sa...

Det där låter riiiiktigt slitigt för kroppen... Men en riktig utmaning! :)

Anonym sa...

Coolt! Sedan anmäler du dig till detta:

http://www.alpine-davos.ch/cms/overview.phtml

:-)

Anonym sa...

Du är inte klok ;) Jag som inte är någon biten löpare kan inte fatta hur man frivilligt ger sig in på ett sånt lopp... Du är GRYM tjejen!! BTW: kör du någon lunchspinning på Hötorget denna vecka?

Karin sa...

Det ska bli så kul att springa ihop! Till alla er som tror att det blir långtråkigt, det tänkte jag med innan jag sprang, men det är faktiskt kul! Man slutar tänka på tiden efter ett tag och bara nöter på. Man klarar mer än vad man tror! =) Power Puma kommer du bli vännen! Är glad att vi gör det här ihop!
/Coola Karin

Anonym sa...

Vilken härlig utmaning. Ska jag kanske sätta mig på tåget och ta mig till Skövde och joina er? Just den lördagen är jag ledig!

Sofy sa...

Uj, uj, uj! Maffigt värre! Vilken grej, vilken tjej, COOLT!