13 februari 2008

Ons 13 feb: Vila (=Body Balance)

Även stora starka ben måste vila.

Body Balance

Dagens vila betydde 55 minuter body balance på SATS Stureplan. Body balance är en blandning av yoga, pilates och tai chi. Min kropp kan behöva lite stretch och sträck!


Precis som Nilla sa var slutet bäst. Den otroligt sköna avslappningen. Denna del var bäst även när jag körde bikram yoga. Man förflyttas till ett helt annat rum och stänger ute omgivningen och här och nu något otroligt.

Yogabitarna är min svaghet. Jag får ångest av hundställningen och tycker det är jobbigt att göra sekvenserna. Då är det roligare när vi sitter och ligger och vrider och vänder. Fast även då är det svårt. Jag får inte plats med fläsket när jag ska försöka knyta knut på benen.

Jag tycker att body balance är mer nyttig än den är rolig. Men den är ett nödvändigt ont. Nästa vecka har jag bokat in mig på några pilatesklasser vilket jag hoppas blir roligt. För att min kropp inte ska ta alltför mycket stryk från min i övrigt ganska tunga träning får jag nog se till att köra några lugna stärkande klasser per vecka. Det får bli ett nytt mål.

10 kommentarer:

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Ja huua för dessa hundar och krigare... men som du säger, övning ger färdighet *fnissar* Tack för idag vännen!

Sofy sa...

Pilates is the shit!
Jag måste se till att gå på några klasser nu jag med när jag inte kan vara så mkt i farten som jag vill. Ett tag föra året gick jag ett eller två pass varje vecka ganska länge, jag tyckte det gav bra effekt! yoga är jag livrädd för, har aldrig provat och det känns så lite jag, liksom inte "idrott" - kom igen, ta i! utan lite vattendrippedidropp, mjukt och fint, sträck ditåt och tänj.... nä, inte min kopp te ( tror jag fördomsfullt) vi får väl se... kram!

Felicitas sa...

Jag håller med, det behövs lite lugnande stretchträning (i vilken form man nu väljer - själv föredrar jag yoga) när man kör tungt i övrigt!! :)

Anonym sa...

Åååh, jag gillar Body Balance! Går dock alldeles för sällan på det!!

Och Pilates har jag aldrig testat men är grymt nyfiken!!

Puma sa...

Nilla:
Ja så sant - och ibland tråkigt - som det är sagt.

Sofy:
Jag har hört från många att pilates ska vara så jäkla bra. Jag har kört det en gång men gav det nog ingen ärlig chans. Yoga gillade jag inte heller - förrän jag provade bikram. Snacka om cool grej!

Felicitas:
Japp. Speciellt om man som jag är jäkligt dålig på att stretcha efter den vanliga träningen...

Bille:
Du går ju på en miljon andra grejer... :-)

Slow-Eva sa...

Jag har också tänkt köra något passa kibalans ibland för variationen. Det är nog bra!

Mela sa...

Åh, Body Balance. Det gillar jag! Fast jag går också alldeles för sällan. Men du, kan vi inte gå på Bikramyoga nån dag?

Anonym sa...

Appropå bikramyoga - har du sett att det öppnat en ny studio på Gotlandsgatan..? Jag tänkte börja gå på deras söndagsklasser när vi flyttat in till stan igen (slutet mars, förhoppningsvis)

Anonym sa...

Har testat Body Balance en gång och det var ritkigt skönt, speciellt avslappningen i slutet! Då släppte all stress och man vara bara helt avslappnad! Tyvärr så tar jag sällan tid för den sortens träning för, precis som Sofy skrev, så känns det inte som "idrott" fastän det egentligen säkert är hur bra som helst, speciellt då man kör en hel del tung träning de andra dagarna i veckan! Idag blev det ett fartlekspass hem från jobbet! Ca 14 km är avklarade, och det ska bli dundergott med lunch nu! Ha en fortsatt bra dag!!

Anonym sa...

Body Balance är rätt jobbig träning och jag går från de klasserna med allt annat än att ha jobbat på låg puls. Lugn, harmonisk och skön - absolut, men definitivt jobbig. Hur kan du klassa det som vila? Jag svettas som en skär sak med knorr på efteråt..

Pilates är dock inte min grej, för mycket finlir, men många av mina vänner gillar pilates.