24 januari 2009

Vilodag (och jantelag)

Varsågod kroppen, vila medan du kan!

Lördagsvila

Idag är det välförtjänt vilodag och jag har kunnat tänka på en del annat. Kroppen tackar mig säkert för den träningsvärker lite här och där. I vaderna, när jag sträcker upp armarna och på sidorna av magen.

Jag funderar ganska mycket på en sak som dyker upp lite varstans ganska ofta - det där med Sveriges kära jantelag. Och jag undrar för mig själv hur mycket vi själva hjåsar upp den? För egen del tycker jag att respekt inte är något man får, det är något man förtjänar. Jag tror det finns en koppling mellan detta och den jantelag som vissa anser sig vara drabbade av.

Idag har vi kollat skidåkning och varit en vända på stan. Jag fyndade 2 svarta, snygga men extremt basic funktionströjor på Stadium för - håll i er - 21 kronor (tacka min intjänade Stadiumbonus för det). Nu ska vi iväg och kika på Moodyssons nya film Mammut. Sedan väntar antingen förrätt på löjrom och avokadosoppa till varmrätt, eller tom kai gai.

Imorgon är det fulls ös som gäller. Jag är sjukt taggad. Måndagens Biggest Loser kommer bli väldigt spännande. Jag har fått inside information från Coola K!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med dig Puma. Min upplevelse är att när det tjatas om jantelag så kommer det ofta (inte alltid) från personer som är ganska duktiga på att trycka ner sig själva. Liknande med "svenska avundsjukan" och den sortens klyschor. Det blir självuppfyllande, och föga konstruktivt.

Heja Puma losa på!!

Anonym sa...

Jag shoppade träningsbyxor för 30kr idag... tack bonusen :o)!

Karin sa...

Bra där! Imorgon är det fullt ös för mig med! =) Spännande det blir på måndag.

Hoppas filmen är bra!