31 augusti 2007

Att träna bort ett kilo

Förbrukar du över 7000kcal på ditt träningspass? Grattis. Då har du genast gått ned ett kilo.

Viktklubb

Jag har gått med i Viktklubb igen. Jag och VK har haft ett on-offörhållande i nästan tre år. Så min profil ligger där, inbäddad bland alla andra bantare.

Fett och träning

Jag läser vad träningsexperterna skriver. Framför allt vad Alan Bergström tycker och tänker. Han skriver att ett kilo kroppsfett motsvarar ca 7000-7500 kcal. När man förbrukat denna mängd mer än man ätit, oavsett hur man gjort det eller hur lång tid det tagit, så har man gått ned ett kilo.

Jag vill gå ner 20kg. Det innebär 145 000 kcal. Det är typ 250 träningspass för mig.

Alan menar också att ska man gå ner 20 kg så är det lika många kilo fettväv som ska syresättas. Musklerna växer under detta lager för att angripa fettet. Det är därför man kan gå upp i vikt, varför man kan bli lite större.

Så vad tror ni, kloka bloggläsare. Verkar det logiskt?

11 kommentarer:

Anonym sa...

Vill du gå ner 20kg????? Som det ser ut på bilderna av dig på bloggen så ser det verkligen inte ut som om du skulle behöva det ALLS! Du ser ju smal och fin ut ju!

Puma sa...

Bille:
Tack tack vad gullig du är. Men vågen är inte lika söt tyvärr. Där står min vikt svart på vitt. Och enligt BMI-skalan är jag inte bara överviktig utan kraftigt överviktig. Jag antar att det sitte mer på rumpa och benen än i ansiktet för min del...

House Of .... sa...

detta är kanske en dum fråga, men det där är något jag funderat på på senaste. Fungerar det omvänt också? Om man vill gå upp säg tre kil, ska man då äta 21 000 kalorier i överskott osv.?

House Of .... sa...

måste förresten hålla med Billie, det syns inte att du behöver gå ner, bara så du vet. Men jag vet att det är det DU känner som är det viktiga. Lycka till tjejen!!

Anonym sa...

Jepp.. 1 kg är 7000 kcal. Det får man inpräntat när man är med på VK och jag tror def. att det stämmer.

Sen tycker jag att det är bra att fokusera mer på träning än maten generellt. Går man ner i vikt genom energiunderskott genom att äta mindre är det lätt hänt att man går upp i vikt när man sedan börjar äta mer som man gjorde innan, och det finns en stor risk att man gör det eftersom man känner att man "håller igen" på maten då man bantar på det här sättet.

Men jag tror som sagt att du har en sund inställning till viktminskning :) Önskar stort lycka till :D

Puma sa...

Ingela:
Haha, det stod inget om det omvända faktiskt. Men det är rätt kul att du skriver det, för min grabb vill gärna lägga på sig några kilo och har snackat med sin PT om det. Och han får i stort sett samma råd som jag fick från min PT när jag ville gå ner: ät mycket protein, många småmål, mycket keso, tonfisk osv. Hur ska det funka för att både gå ner och gå upp?? :-) Fast ja, jag förstår ju att det handlar om olika mängder, men ändå liksom...

Och ja, det är lite det att jag känner mig för stor. Men det är inte enbart känsla. Jag ser ju att vågen visar för mycket. Mycket mer än vad folk kanske skulle gissa på. Men så är jag ju typ 2 meter lång också. Eller ja, 1.80 men ändå.

Anonym sa...

kör så det ryker ;)

Anonym sa...

Allt handlar om "enkelt" matte. Som du skriver man måste man ha ett underskott på 7000 kal för att gå ner ett kilo, det kan man ju få genom att träna dra ner kalorier i kosten eller bäst - en kombination av dessa. Tycker också du ser ut som en vältränad Pingla på bilderna ;-) Som du själv kostaterat ska man ta BMI med stooor nypa salt, speciellt om man tränar.

Anonym sa...

Fast ett kilo fett måste väl motsvara 9000 kcal? För ett gram fett är ju 9 kcal. Eller är det bara jag som inte kan räkna? =)

Anonym sa...

har ocå funtat på VK! tycker du att det är nåt du kan rekommendera? måste man inte ha bra kolla på vad allt väger och så?om man har ca 5 kg att tappa?

PS, måste instämma med övriga! du ser trimmad ut!!

Anonym sa...

Det vore ganska skoj att kontakta några fitness profiler, kostrådgivare etc. och be dem svara på vad de anser vara mest effektivast när man vill gå ner i vikt. Skapa ex 5 frågor som samtliga får svara på. Hmm..! Vilka frågor skulle man ställa och vilka skulle man kunna kontakta... hummm....