29 augusti 2007

Ons 29 aug: Årstajogg

Bra träningskompisar är som en energiinjektion


Runt Årstaviken med Karin

Jag och coola Karin hade bestämt att ses idag för att jogga runt Årstaviken. Jag kallar henne coola Karin för att hon flyttade till USA för att plugga och började träna triathlon av bara farten och nu springer hon en massa millopp, halvmaror och helmaror. Och så är hon lika lång som mig (därför är hon extra cool).

Jag bestämde åt oss att vi skulle springa runt Årstaviken. Den rundan är som E4:an för löpare - välsprungen mark med andra ord. Första halvan är alldeles platt medan den andra är alldeles backig. Det syntes på pulsklockans "hastighetsmätare"...

Inspiration

Det är bra att springa tillsammans med någon som också gillar att springa. Det ger inspiration. Nu har jag och Karin till exempel lite halvt bestämt att vi ska springa långpass tillsammans. Och så vill jag anmäla mig till GöteborgsVarvet och det största av allt - Stockholm Marathon (denna gång vill jag springa också, och inte bara anmäla mig).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej hej!
Hittade din blogg för ett par veckor sedan och är fast.
Speciellt nu med en förkylning är det kul att iaf få LÄSA om träning... :)

Jag är en ganska nyinflyttad stockholmare, så jag tänkte fråga hur lång rundan "Årstaviken runt" är?

Ha en fin dag!

Puma sa...

J:
Välkommen till bloggen - och till Stockholm!! :-) Och hoppas förkylningen blir bättre snart!
Årstarundan ligger på 8km och är ganska bra eftersom det är gångväg hela vägen (även om den kan vara knökfull). Vill man göra den längre så struntar man i att springa över bron vid Skanstull utan fortsätter längs med kajen till Hammarby Sjöstad. Då blir det ganska mycket längre (vet dock inte exakta sträckan). Ett annat tips är att springa runt sjön trekanten i Liljeholmen, eller runt Riddarfjärden eller "Hälsans stig" (fast stig är nog fel ord) på söder eller... ja du ser - rundorna är många! :-)