29 augusti 2007

Polar RS400SD

Det är lätt att bränna över 3000kr på 30 sekunder - utan att köpa designerkläder.


RS400SD

Vill man spendera pengar är det bara att köpa en pulsklocka. Det gjorde jag (äntligen!) idag. Pulsklockor går att få hur dyra som helst. Jag försökte lägga mig i mellanskiktet. Så det blev en Polar RS400SD. Med den får man det mesta, men inte allt. Den mäter till exempel inte höjdmeter. Men det vet jag inte om jag skulle bli så mycket gladare av...

RS400SD-modellen har/visar bland annat:
Running Index (visar löpekonomi, dvs hastighet i förhållande till maxpuls)
Löphastighet
Sträcka
Minne för 99 träningspass/varv/mellantider
Summering av veckor/träning under längre tid
OwnOptimiser (visar hur man mår/om man återhämtat sig eller om man övertränar)
PPT5 programvara (för skräddarsydd intervallträning)
Own Zone (beräknar lämplig träningzon beroende på dagsform)
Own Calorie (beräknar kaloriförbrukning)
Pulsmätning och pulszoner

Just det, den visar nog tid också. Nu ska jag bara lära mig hur den funkar...

11 kommentarer:

Cecilia sa...

Ojoj, det får ju min enkla pulsklocka att verka komma från stenåldern...

Puma sa...

cecilia:
haha ja kanske, men du - det är som med telefoner. man kan alltid ringa på dem hur "o-avancerade" de än är. så är det med pulsklockor också. vill man bara veta pulsen så funkar ju alla... :-)

Anonym sa...

VILL HA! Ska nog köpa exakt den där modellen. Frågan är inte om utan när ;)

Anonym sa...

ååååååååå gud vad roligt! så avis man kan bli!! vill ha oxå ju! ska spara spara till en tror jag! gud vad roligt!! lova att utvärdera den när du kommit på alla finesser!

Ps, tack för ditt snälla inlägg, känenr mig dock allt annat än klok just nu...=(

Terese sa...

Grattis till inköpet! Varning bara för att det är riktigt beroendeframkallande att träna med pulsklocka. Snart kan du inte tänka dig att träna utan den. (beskrivning till Kalori finns som svar på din kommentar hos mig nu)

Anonym sa...

woho! jag sitter och väntar på min F11 =)

Puma sa...

forss:
ja den är så fin. hoppas den funkar bra också... ser fram emot att kunna ladda över löpinformationen till datorn och kolla lite staplar och så. och så är det otroligt triggande att kolla farten medan man springer. fast det behöver man ju inte 400 för. stod och valde mellan 200 och 400 men 400 såg lite snyggare ut. grabben har en 800 och den är väl bra den med, mäter höjdmeter och stegfrekvens och lite sådant, men det känns lite overkill för min del.

emelie:
ja, jag har gått och suktat efter en riktigt bra pulsklocka i ett år. så det var liksom dags... :-) utvärdering kommer när jag fattat hur den funkar!
hoppas du mår lite bättre och kraaaaaam på dig!!

Anonym sa...

Jag har en enkel Polar som jag köpte förra året. Kostade just över 1000 kr. Den visar framför allt puls och tid, och efter passet kan man se sin genomsnittspuls och maxpuls och total kcalförbrukning. Jag trodde att det skulle räcka, men nu vill jag bara ha mer. Framför allt vill jag se hur fort jag springer. Och då är det nog lika bra att slå till på en 400 direkt ;).

Puma sa...

Forss:
Ja, köp köp köp! Det är superkul att se farten!! Lycka till på lördag. Jag har banat väg för dig. Sprang ju både norr mälarstrand, söder mälarstrand och tanto i veckan. Asfalten ser bra ut! :-)

Anonym sa...

Grattis till köpet! Funderar också på att köpa en, så nu väntar jag på en utförlig analys av dig efter några användningar så att jag vet om denna är något att satsa på eller inte. ;)

Anonym sa...

Åh vad kul! :D Skulle verkligen vilja ha en pulsklocka att experimentera tillsammans med :D