03 september 2007

Asics Vs Resten....

Igår konstaterades det att jag måste köpa nya löpardojjor.

Asics Vs Resten

Det bär mig lite emot att kolla på andra löpardojjsmärken än Asics. Det känns liksom som om det är Asics som är favoritmärket om löparna själv får välja. Jag antar att Asics är det självklara valet av en anledning.

Men... det finns ändå en viss tjusning med att byta märke. Med att byta skomodell. För man vet ju aldrig, kanske hittar jag en toppensko som jag inte visste om att den fanns.


Så, jag kikar lite på både Brooks och Nike och kanske lite New Balance (och kanske Adidas och Puma...). Funderar på att vänsterprassla lite. Att stoppa mina Asics i garderoben ett tag.


Det enda jag behöver är en sko som är neutral (alltså inget pronationsstöd - helst tvärtom) och som har mycket stötdämpning men som ändå är nästan fjärderlätt (ju tyngre skon är - desto mer måste man dra runt på i varje löpsteg - desto tyngre blir det - desto tröttare blir du - desto långsammare går det... ja du förstår säkert själv. Det blir lätt några ton man drar runt med på en vanlig löparrunda). Och en sko som har mycket löpglädje såklart!

(Kommentarer om löparskomärken, löparskomodeller och andra löpardojjstips mottages tacksamt!)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är också Asics-fan. De har bra stöd. Har köpt ett par Nike, men både står ganska oanvända i min garderob.

Anonym sa...

Jag har ett par Nike+ skor. Perfekt för min iPod, haha. :) Jag är hur som helst nöjd med mina skor, även om jag vet att de är lite tyngre än andra. Jag besväras i alla fall inte av det, och jag har inte märkt av det när jag har sprungit.

Anonym sa...

Jag tycker fortfarande att Asics är bäst, men så har jag inte provat så mycket annat på länge ...

Puma sa...

Ofelia:
Jag har också bara kört med Asics eller Nike någon enstaka gång. Men ska nog ta en tur till LöpL eller Runners Store och lyssna lite med dem.

Ebba:
Ja, lite svårt med annat än Nike till Nike+...

Anonym:
Springer inte du på Saucony ibland??

Anonym sa...

För maximerad träning bör du använda ett par vattenfyllda vadarstövlar.

Puma sa...

Anonym:
Hmm. Nja.