02 september 2007

Heldag på stan

Det blev en heldag på stan med lite lateral thigh trainer och lite halvmara.

Lateral Thigh Trainer

Jag har suktat efter en lateral thigh trainer sedan jag såg den på TV-shop i somras. Men efter att ha testat en liknande variant på InterSport är jag tillfreds med att ha ändrat åsikt. Jag vill inte ha en längre. Den på InterSport var helkass. Visserligen kostade den 750kr jämfört med 1200kr på TV-shop. Men ändå.

Modellen var stabil men det tyngsta läget var inte alls så tungt som jag hade hoppats och själva rörelsecykeln kändes lite hackig. Det var väldigt stor skillnad mellan denna hemmamaskin och de skridskomaskiner som finns på SATS.

Både jag och grabben testade manicken ett tag där i skyltfönstret (det var ju där den stod). Men vi var båda överens om att vi istället skulle kunna gå upp och ned för en stol för att åstadkomma i stort sett samma effekt. Så det blir ingen lateral thigh trainer för mig.

St Eriksloppet

På eftermiddagen var det dags för halvmara. Det var lite småskönt att stå på bästa åskådarplats detta år. Det var småkallt och lite blåsigt men tusentals tappra löpare kämpade de 21 kilometrarna in i mål. Det var härligt att se!

Vi såg en blek Kanadensare susa förbi redan från början och ta ledningen. En ledning han höll bekvämt ända in i mål på 1 tim 8 min och 38 sek. Den vinnande tjejen sprang in i mål på 1 tim 14 min och 51 sek.


En riktig mara bjuds det på just nu (klockan har precis slagit midnatt). Från VM i Osaka. Ni sitter väl bänkade?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Låter härligt att titta på när andra springer också, inte alltid vara den som är hurtig ;)
Har en liten fråga, vad är det du jobbar med?
Hoppas du haft en bra helg.
Kram Jessica

Puma sa...

Jess:
Helgen hittills har varit mycket bra. Fast nu sitter jag här kvart i tio en söndagsmorgon och ska åka med lite grejer till jobbet. Vi har precis flyttat till ett större kontor så nu kan jag ta dit alla de lådor med jobbgrejer som jag har hemma. Jag jobbar för ett företag som hjälper andra företag att sälja bättre. Vi arrangerar och genomför många företagsutbildningar inom service, sälj, konflikthantering, ledarskap, grupputveckling och annat. Min roll är dels som genomförare av utbildningar inom just service, men också som koordinator för de andra utbildningarna. Och så jobbar vi lite med externkommunikation också, så vi har några pr-uppdrag vi jobbar med samtidigt som utbildningarna. Det kan bli ganska många bollar i luften ibland. :-) Hoppas du får en trevlig helg du med!!!

Anonym sa...

Kul att du va där och kollade. Annars tyckte jag det var lite dåligt med just publikstödet (i alla fall jämfört med Midnattsloppet eller Göteborgsvarvet). Gick i mål precis under 1:40 vilket jag är riktigt nöjd med.

Puma sa...

ms:
grattis! ja det var lite dåligt tryck i applåderna faktiskt... var det så kallt och blåsigt som det kändes?

Anonym sa...

Hehe jag kollade en halvtimme ungefär, sen somnade jag :P

Anonym sa...

Okej det låter intressant! Har du läst på Högskola/Universitet o isåfall vad? Ha en bra dag! Kramkram

Puma sa...

Dessi:
Jag höll också på att somna många gånger. Tycker att Anders Szalkai som kommenterade på SVT är såååå tråkig och har världens sävligaste röst!!

Jess:
Många frågor. Funderar du på något liknande? Eller pluggar/jobbar du redan idag?
Jag har en BA Economics från universitet utomlands. :-)

Anonym sa...

Ja, nyfiken är jag=)
Jag har precis börjat på högskola, höhskoleingenjör imon logistik och ledning. Allt är så nytt så det är intressant att kolla med andra vad de sysslar med. Kram

Anonym sa...

Kallt var det inte tyckte jag. Tvärt om, helt perfekt väder för löpning. Så länge mina ben var pigga - första 13 km ungefär - hade jag inte så ont av vinden heller. Men runt hela södermalm (både nord och sydsidan konstigt nog) tyckte jag det var konstant motvind, så sista 8 var en ren plåga. :)