03 september 2007

Mån 3 sep: Sexy back!

Det kändes konstigt att gå till gymmet utan att konditionsträna.

Styrketräning

Det var "bara" styrketräning som stod på schemat idag. Det kändes lite konstigt att gå till gymmet och inte psyka upp sig för konditionsträning. Istället skulle det bli styrketräning för hela slanten: biceps och min mardrömsmuskelgrupp ryggen. Jag tycker nämligen att det är både svårt och tråkigt att träna rygg.

Biceps

Bicepsträning innebär egentligen inga konstigheter. Det är ganska rättframt. Och det är därför jag gillar det. Men på gymmet idag, bland taniga latinokillar som körde bicepscurls i grupp och en medelålders man som bicepscurlade en alldeles för tung stång så att hela ryggen gungade, stod jag och försökte få en lite bättre kontakt med mina bicepsmuskler utan att det gick särskilt bra. Jag körde mina 6-8 reps... och sedan tog det liksom slut. Det gick bara inte att få upp stången. Men samtidigt kände jag inte att det var jobbigt i själva muskeln. Knepigt!

Rygg

Ryggen har aldrig tillhört mina favoritmuskelgrupp att träna. Jag tycker att det är rätt ut sagt skittrist. Men idag var det roligt - särskilt på slutet. För då, äntligen, kände jag att något hände. Jag blev trött! Jag körde en del rodd, en del latsdrag, sedan liggande rygglyft i mängder och till sist ryggresningar på en sådan där "stågrej".

Vitkål

Nu sitter jag hemma i soffan och känner mig rätt så duktig. Styrketräningen har gått bra, och jag har precis ätit en hälsotallrik á la min mormor. Min mormor har nämligen dille på en speciell vitkålssallad: riven vitkål (riv den med osthyvel direkt i tallriken) med några droppar balsamvinäger och rikligt med citronpeppar. Det är hur gott som helst!


Vitkålssalladen, tillsammans med tonfisk, keso och kikärtor gör att jag just nu känner mig lite extra nyttig (grabben sitter däremot bredvid och äter korv stroganoff, fast den ser också rätt så god ut...).

4 kommentarer:

Anonym sa...

Håller faktiskt med. Förrut tyckte jag rygg var den enklaste gruppen att träna (förmodligen för att det finns en uppsjö maskiner för rygg) men nu tycker jag att det är svårt att isolera ryggmusklerna. Ofta kopplas så många andra muskler in som biceps och triceps i div dragövningar. Jag tränade också rygg idag. Fast det var tidigt i morse så är ryggen fortfarande helt varm *ler*

Anonym sa...

Blir det som pizzasallad ungefär då eller? Fast lite lyxigare och mindre slemmigt kanske med balsamvinäger och utan olja. Har en konstigt love/hate relation till pizzasallad. Brukar alltid se till att få med en burk när man köper pizza men sen efter en tugga eller två kommer jag på att det ju egentligen smakar skit och slänger resten. :)

Anonym sa...

tänk vad konstigt det är, att vissa muskelgrupper älskar man att träna och vissa är bara trista.. och det är så olika för alla! jag älskar att köra ben, biceps, rygg och axlar!! men hatar att köra triceps och bröst... skumt hur olika det kan vara!

Puma sa...

Ofelia:
Jag har inte tänkt på att det finns många ryggmaskiner. Måste kolla in det nästa gång.

Ms:
Ja det påminner lite om pizzasallad, men den är inte lika slapp och slabbig liksom. Pizzasallad är annars en sån där grej som kan vara supergod eller superäcklig - beroende på hur den är gjord. Jag antar att skillnaden mellan vitkålssalladen som jag pratar om och pizzasallad är som en fräsch grönsallad och en lite slabbig grönsallad - alltså lite lika men ändå inte.

Emelie:
Ja, och vissa dagar har man kontakt med musklerna (egentligen oavsett muskelgrupp) medan man andra dagar inte får kontakt med någonting - inte ens favoritmusklerna.