02 september 2007

Kommande vecka...

Jag älskar listor och jag älskar planering. Därför är söndagskvällen, med almanackan och SATS-schemat framför mig, helgens höjdpunkt (ok nästan, fredagskvällen är inte heller så dum).


Nästa vecka

Jag ser tillbaka på förra veckan och inser tydligt att något fattas. Var tog styrketräningen vägen?

Det finns mycket träning jag vill klämma in men så lite tid. Jag vill ha mer än sju dagar i veckan! Men jag fortsätter att fokusera på spinning, löpning och styrketräning. Box och dans och annat kul får vänta lite...

Jag ska försöka köra högintensiva pass och gärna några dagar med två pass om dagen, precis som förut. Och så lite vila förstås. Som imorgon. Då ska jag låta benen vila efter dagens långpass... fast, jag har ju tänkt att köra lite biceps och rygg på gymmet istället...

Jag har lagt in allt jag ätit på VK i tre dagar nu. Det funkar rätt så bra. Jag har fått en kaloritilldelning på 1400 kalorier men jag skulle hellre vilja äta 1800 kalorier per dag. Jag tror att det är bättre för mig och min träningsdos. Hitills har jag landat på mellan 1500-1800 kalorier - efter träning (förutom idag då dagens kaloriantal blev 120 efter träning...). Målet för nästa vecka får bli att äta 1800 kcal innan träning.

5 kommentarer:

Anonym sa...

så VK anser att du ska äta 1400? men du vill ha mer? skönt att se att du känenr att du inte behöver hålla med dem utan kan ändra om du vill, en del blir så "slaviska" när de börjar med tex ett program. Men 1400 låter ganska lite med tanke på din längd och din träningsdos!

Puma sa...

Emelie:
Ja jag tycker inte att 1400 räcker för högintensiv träning samt styrketräning. Speciellt inte om man träna mer än tre pass i veckan... så jag räknar på 1800 kcal. Men... å ena sidan kan man (men behöver inte) äta upp alla sina träningskcal så om jag äter 1400 plus 500 träningskcal blir det ju 1900 kcal egentligen. Så det går väl på ett ut... :-)

Terese sa...

1400 kcal?! Det låter alldeles för lite. Kom ihåg att om du äter för lite och tränar för hårt så kämpar kroppen för att behålla fettet. Den vet ju inte när den får mat igen. Med din höga träningsdos behöver du nog mer energi. Går det att lägga i i VK hur mycket och hårt du tränar så att de anpassar ditt intag?

Anonym sa...

ja 1400 låter på tok för lite med tanke på hur mycket du tränar.

Anonym sa...

Ja jag håller med om att 1400 kcal låter alldeles för lite! Du skulle nog snarare behöva 2400 kcal med tanke på hur mycket du tränar!